enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e yaptırım: Mal varlığı donduruldu

Ukrayna’dan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e yaptırım: Mal varlığı donduruldu
20.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ukrayna, eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve Başbakan Mikola Azarov’a yaptırım uygulama kararı aldı. Kiev yönetimi, 2014’te 100’den fazla kişinin öldüğü protestolar sonrasında Rusya’ya kaçan bu isimlerin mal varlıklarını ve mülklerini dondurdu, ülkeden sermaye çekmelerini yasakladı ve tüm devlet ödüllerini ellerinden aldı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNewsden aktardığı AA’nın haberine göre,Ukrayna Devlet Başkan Vladimir Zelenski, yaptırımların ayrıntılarını televizyondan yaptığı açıklamayla duyurdu.

Zelenski, yaptırımın daha erken alınmış olması gerektiğini söyledi: “Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin bu kararı iki kelimeyle açıklanabilir, mantıklı ve tuhaf. Zelenski, Ukrayna’nın bu tür yaptırımlar getirmesi mantıklı ve bunun 2014’ten beri yapılmamış olması garip.”

Ukrayna Güvenlik Servisi, Yanukoviç ile Azarov, eski Savunma Bakanı Pavlo Lebedev, eski Eğitim Bakanı Dmitro Tabaçnik ve dönemin bazı diğer yetkilileri için ekonomik yaptırım uygulanmasını konseye önerdi.

Açıklamada, ulusal güvenliği sağlamanın Ukrayna’ya ihanet etmiş olan kişileri adaletin önüne çıkarmayı gerektirdiği belirtilerek, “2014’te dönemin devlet liderleri, Rus işgaline izin verdiler. Bu nedenle hesap vermeliler.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov da söz konusu kişilere ilişkin yaptırım kararı aldıklarını ifade etti.

  Yanukoviç’in lüks konutu ‘Yolsuzluk Müzesi’ oldu

Milyonlarca dolar yolsuzluk yaptığı iddia edilen Yanukoviç’in kaldığı lüks konut Mejigorye, bugün ‘Yolsuzluk Müzesi’ne çevrildi. Konutta deve kuşu çiftliği, klasik otomobil koleksiyonu, golf sahası, helikopter pisti ve hayvanat bahçesi gibi bölümler bulunuyor.

Ülkede Avrupa Birliği (AB) yanlıları, 21 Kasım 2013’te Yanukoviç yönetiminin AB Ortaklık Anlaşması görüşmelerini askıya alması üzerine, Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda protesto gösterileri başlattı ve gösterilerde 106 kişi hayatını kaybetti.

2014’te Rusya’ya kaçan Yanukoviç, kendisi aleyhindeki tüm iddiaları yalanladı ve “silahlı milliyetçi radikalleri”, kendisini kaçmaya iten protestolarda şiddeti kışkırtmakla suçladı.

Ukrayna mahkemesi, Yanukoviç’i, devlete ihanet, Ukrayna’nın devlet sınırlarının değiştirilmesine yönelik kasıtlı eylemlere ve Ukrayna’ya yönelik saldırılara yardımcı olmak suçlamalarıyla 4 Mayıs 2017’de yargılamaya başlamıştı.

Mahkeme, 2019’da, Yanukoviç’i “devlete ihanet” ve “Ukrayna’ya yönelik saldırılara yardımcı olmak” suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı,20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.