enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UİB’in kapsamlı eğitimleriyle firmaların ihracatı artıyor

UİB’in kapsamlı eğitimleriyle firmaların ihracatı artıyor
28.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) üyelerinin uluslararası rekabet gücünü ve ihracatını artırmak amacıyla düzenlediği eğitimler, pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılında da tüm hızıyla sürdü. 

Bu yılki eğitim ve webinar programlarına toplam 2 bin 204 kişi katılırken, katılımcı üyelerin tamamına yakını aldıkları eğitimden memnun kaldığını bildirdi.

UİB üyeleri, eğitimler sayesinde Meksika, Güney Kore, Arjantin, Uruguay, Paraguay, Belarus, Fas ve İran gibi önemli potansiyel barındıran ülkelere ihracatını artırma şansı yakaladı.  

Uludağ İhracatçı Birliklerinin 2020 yılındaki eğitimlerine 2 bin 204 kişi katıldı

Uluslararası webinar programlarına yoğun ilgi 

UİB’in eğitimleri; teknik ve teorik bilginin yanında, yeni yönetmelik ve teşviklerin detayları, ülkelerle ihracat köprüsü kurma çalışmaları, iç ve dış piyasalardaki değişimler, iş insanı yetiştirme programları, ihracat potansiyeli olan ülkelerin analizleri, örnek değerleme süreçleri gibi başlıklarda gerçekleşti.

Üniversitelerden seçkin eğitim kurumlarına kadar pek çok kurumdan deneyimli isimler tarafından verilen eğitimlerde, ihracat ve dış ticaret başta olmak üzere iş dünyasını ilgilendiren tüm alanlarda yıl boyunca seminer, webinar programları da düzenlendi. Özellikle uluslararası rekabet gücünü artırma ve yeni pazar arayışları kapsamında dünyanın farklı kıtalarında yer alan ülkelerle yapılan webinar programları büyük ilgi gördü.  

Meksika, Güney Kore, Arjantin, Uruguay, Paraguay, Belarus, Fas ve İran gibi önemli ihracat potansiyeli barındıran ülkelerle online ortamda yapılan görüşmeler ve bilgilendirme toplantılarında, pek çok UİB üyesi firma işlerini geliştirme fırsatı yakaladı.  

Katılımcıların tamamına yakın eğitimlerden çok memnun 

UİB’in 2020 yılı boyunca verdiği 51 farklı eğitim programına katılan üyeler, özellikle fiziki eğitimlere yönelik yüzde 90 civarında olumlu geri bildirimde bulundu.

Üyeler, interaktif gerçekleşen online eğitimlerde de sunumlardan büyük fayda sağladığını ifade etti. Toplamda 278 saat süren eğitimlerin 14’ü fiziki, 37’si de online olarak gerçekleşti.

Uluslararası kabul görmüş metodolojiler ile ilgili bilgilerin de sunulduğu eğitimlerde, ticari programların yanı sıra Mindfullness, İletişim, Empati, Problem Çözme, Stres Yönetimi gibi kişisel gelişime büyük katkı sunan konularda da eğitmenler tarafından önemli bilgiler aktarıldı. 

 

Yeni yılda yeni bir uygulama da geliyor 

Eğitimlerini üyelerine web sitesi, sosyal medya, eposta ve sirküler gibi pek çok farklı platformda duyuran UİB, 2021 yılı ile birlikte üyeleri için bir yeniliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

UİB, yıl içinde eğitimleri için bir web sitesi ve UİB Akademi olarak gerek duyuru yapılması gerekse aktif olarak üyelerinin eğitim önerilerini iletebilmesi için bir portal oluşturmayı da hedefliyor.

UİB ayrıca uzman kişilerin kısa sunumları ve görüşlerinin yer aldığı bir platform oluşturmayı da planlıyor. 

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.