enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, Adli Bilimler Kongresi’ne katıldı

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, Adli Bilimler Kongresi’ne katıldı
12.11.2022
A+
A-

Adli Tıp Uzmanları Derneği kuruluşunun 30. yılı nedeniyle Aydın’ın Didim ilçesinde 3. Uluslararası ve 19. Ulusal Adli Bilimler Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, kongrede UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği de panelist olarak  yer aldı.  

Panelde UCİM derneği adına; UCİM Genel Hukuk Koordinatörü Av. Emel Aydoğan  “Vakalar Üzerinden Çocuk Haklarında Gözetilmesi Gereken Problemler ve Hak İhlalleri“  konusunda bir konuşma yaptı.

UCİM İSTANBUL ADLİ BİLİMLER KONGRESİNE KATILDI

Av. Emel Aydoğan, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de düzenlenen hakların yetişkinlerin haklarına çok benzese de, söz konusu sözleşmenin yetişkinlerin ve hükümetlerin çocukların tüm haklarına erişimlerini sağlamak konusunda ek sorumlulukları olduğunu belirtti.

Av. Emel Aydoğan, “çünkü çocuklar büyüyor, öğreniyor ve bazen de yaşları nedeniyle daha fazla korunmaya ihtiyaç duyuyorlar” dedi.

Tüm çocukların hakları olmasına rağmen, bazen onların bu hakları anlaması ve kullanmasının önünde büyük engellerin bulunduğuna dikkat çeken UCİM Genel Hukuk Koordinatörü Av. Aydoğan, “Örneğin, tüm çocukların her türlü şiddete karşı korunma hakkı vardır. Ancak her gün pek çok çocuk evde, okulda veya bulundukları topluluklarda şiddete tanıklık ediyor veya şiddet görüyor” şeklinde konuştu.

UCİM İSTANBUL ADLİ BİLİMLER KONGRESİNE KATILDI - Şehri Söz Gazetesi

  UCİM İstanbul Hukuk Koordinatörü  Av. Özgür Eraslan ise “Çocuk İstismarı Suçunda Multidisipliner YaklaşımveÇocuk ve Travma”  konularında yaptığı konuşmada,  ülkemizde ve dünyada çocuk istismarı ve ihmali  konusunda az sayıda çalışma yapılmış olmakla birlikte, bu vakalara karşı genellikle ilk başvuru yerleri olan acil servislerde yeterli farkındalık mevcudun olmadığını, arttırılması için gerekli çalışmalar yapılarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Av. Eraslan,  tanı ve tedavisinde multidisipliner yaklaşım esas olup, istismarı önlemek için toplumun, çocukların, öğretmenlerin, sağlık personellerinin bilinç seviyesinin ve duyarlılığının arttırılmasına yönelik eğitim programlarının planlanması ve uygulanması gereklidir. Bu yolla, erken tanıma, önleme çalışmalarına da katkıda bulunabilir” dedi.

Konuşmaları ile panelde büyük ilgi gören UCİM avukatları, çocuk istismarını birçok boyutta ele alarak farkındalık yarattı. Panel sonunda adli tıp uzmanı panelistlerinden UCİM gönüllü üyesi olmak isteyenler oldu. 

***

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği 

Adres: Nisbetiye Mah.Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Sitesi A6 Blok Müstakil Girişli Bahçe 

          Beşiktaş – İstanbul 

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.