enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, Adli Bilimler Kongresi’ne katıldı

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, Adli Bilimler Kongresi’ne katıldı
12.11.2022
A+
A-

Adli Tıp Uzmanları Derneği kuruluşunun 30. yılı nedeniyle Aydın’ın Didim ilçesinde 3. Uluslararası ve 19. Ulusal Adli Bilimler Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, kongrede UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği de panelist olarak  yer aldı.  

Panelde UCİM derneği adına; UCİM Genel Hukuk Koordinatörü Av. Emel Aydoğan  “Vakalar Üzerinden Çocuk Haklarında Gözetilmesi Gereken Problemler ve Hak İhlalleri“  konusunda bir konuşma yaptı.

UCİM İSTANBUL ADLİ BİLİMLER KONGRESİNE KATILDI

Av. Emel Aydoğan, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de düzenlenen hakların yetişkinlerin haklarına çok benzese de, söz konusu sözleşmenin yetişkinlerin ve hükümetlerin çocukların tüm haklarına erişimlerini sağlamak konusunda ek sorumlulukları olduğunu belirtti.

Av. Emel Aydoğan, “çünkü çocuklar büyüyor, öğreniyor ve bazen de yaşları nedeniyle daha fazla korunmaya ihtiyaç duyuyorlar” dedi.

Tüm çocukların hakları olmasına rağmen, bazen onların bu hakları anlaması ve kullanmasının önünde büyük engellerin bulunduğuna dikkat çeken UCİM Genel Hukuk Koordinatörü Av. Aydoğan, “Örneğin, tüm çocukların her türlü şiddete karşı korunma hakkı vardır. Ancak her gün pek çok çocuk evde, okulda veya bulundukları topluluklarda şiddete tanıklık ediyor veya şiddet görüyor” şeklinde konuştu.

UCİM İSTANBUL ADLİ BİLİMLER KONGRESİNE KATILDI - Şehri Söz Gazetesi

  UCİM İstanbul Hukuk Koordinatörü  Av. Özgür Eraslan ise “Çocuk İstismarı Suçunda Multidisipliner YaklaşımveÇocuk ve Travma”  konularında yaptığı konuşmada,  ülkemizde ve dünyada çocuk istismarı ve ihmali  konusunda az sayıda çalışma yapılmış olmakla birlikte, bu vakalara karşı genellikle ilk başvuru yerleri olan acil servislerde yeterli farkındalık mevcudun olmadığını, arttırılması için gerekli çalışmalar yapılarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Av. Eraslan,  tanı ve tedavisinde multidisipliner yaklaşım esas olup, istismarı önlemek için toplumun, çocukların, öğretmenlerin, sağlık personellerinin bilinç seviyesinin ve duyarlılığının arttırılmasına yönelik eğitim programlarının planlanması ve uygulanması gereklidir. Bu yolla, erken tanıma, önleme çalışmalarına da katkıda bulunabilir” dedi.

Konuşmaları ile panelde büyük ilgi gören UCİM avukatları, çocuk istismarını birçok boyutta ele alarak farkındalık yarattı. Panel sonunda adli tıp uzmanı panelistlerinden UCİM gönüllü üyesi olmak isteyenler oldu. 

***

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği 

Adres: Nisbetiye Mah.Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Sitesi A6 Blok Müstakil Girişli Bahçe 

          Beşiktaş – İstanbul 

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.