enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin Sekizincisi Açıldı

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin Sekizincisi Açıldı
04.01.2022
A+
A-

İSTANBUL-TÜHA HABER / Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezleri’nin sekizinci şubesi açıldı. Açılış töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’da bu merkezleri açarken amacımız, erken yaşlarda çocukların gelişimini, en büyük öğretmeni olan annesiyle birlikte aynı yerde verebilmekti.” dedi.

Tuzla’da 3-6 yaş arasındaki çocukların kişisel gelişime katkı sağlanması ve çocuklarını kursa getiren annelerin de kendi alanlarında seçtikleri konular üzerine eğitimler alabildikleri Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin sekizinci şubesi Şifa AVM’de törenle açıldı.

Düzenlenen törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, siyasi partilerin Tuzla ilçe başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsileri ile birlikte çok sayıda anne ve çocuk katıldı.

İlizyon ve balon gösterileri ile başlayan açılış töreninden sonra Başkan Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, sınıfları gezerek, çocukların oyunlarına eşlik edip, annelerle birlikte yağlı boya resim çizdiler.

“AÇEM’LERİN TÜRKİYE’DE BİRÇOK NOKTADA BAŞLADIĞINI GÖRMEKTEN MUTLUYUM”

Açılış töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün Şifa-Mimar Sinan Mahallemizin Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin açılışındayız. Biz anne ve çocuk eğitiminin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Toplumun geleceği için çok kıymetli olduğu düşüncesi ile başlatmış olduğumuz Anne Çocuk Eğitim Merkezlerinin artık Türkiye’de birçok noktada uygulanmaya başladığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Tuzla’da bu merkezleri açarken amacımız, çocukların gelişimi açısından erken yaşlarda en büyük öğretmeni olan annesi ile birlikte eğitimler verilebilmesiydi.  Çocuğun annesiyle birlikte bulunması ve imkansızlık nedeniyle çocuğunu bir yere bırakamayan annenin, kendi bilgisi ve becerisini geliştirebilmesi için imkan sağlayabilmekti. Dolayısıyla Anne Çocuk Eğitim Merkezlerimiz birçok problemi çözdüğü gibi çocuklarımızın kendi kişiliklerinin gelişimi için de önemli olan anneleri ile birlikte eğitim alarak çok daha güzel bir geleceğe adım atıyoruz” dedi.

“BİR BİREYE LAZIM OLAN TÜM ENSTRÜMANLARI KENDİLERİNE VERMİŞ OLUYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz okul öncesi eğitim ile birlikte gerek ilkokul da gerek orta öğretimde ikinci, üçüncü adres belirleyerek müzik, sanat, spor dalında müfredat dahilinde almış olduğu bilgi ve beceriler ile birlikte bir bireye lazım olan tüm enstrümanları kendilerine vermiş oluyoruz. Dolayısıyla biz aslında bir çocuğa 25-30 yaşına kadar eğitimi konusunda üçüncü bir adres belirleyerek, onlara birçok alanda destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Açılışa çocuğu ile birlikte katılan Cemile Saygılı,” Burada AÇEM’in açılıyor olması çok iyi oldu. Buraya geliyoruz biz. AÇEM ’ler de bulunan öğretmenlerimizden de çok memnunuz. Herkesten çok memnunuz” dedi. Cengiz Şensoy ise,” Şifa Mahallesi’nde oturuyorum. Sadece buraya değil, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezleri’nin Cumartesi günü düzenlediği eğitimlere katılıyoruz. Çocuklar çok eğleniyor” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.