enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:48 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
09:38 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:34 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
00:12 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
17:28 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
07:47 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
07:29 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
07:09 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:40 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:38 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:31 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:13 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
21:12 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
13:56 Beni Hatırlayınız!…
11:42 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkmenistan, devlet kanallarını geçici olarak yayıma kapattı

Türkmenistan, devlet kanallarını geçici olarak yayıma kapattı
25.01.2022
A+
A-

AŞKABAT – TÜHA HABER / Türkmenistan’da devlete ait televizyon kanalları geçici olarak hizmete ara verdi. Ülkede 24 Ocak 2022 tarihinden itibaren tüm kanallar yayına kapalı olacak.

Türkmenistan, devlet televizyon kanalları geçici olarak yayına ara verdi. Türkmenistan devlet televizyonu yayın sekreteri, Devlet Televizyonu, Radyo Yayıncılığı ve Sinematografi Komitesi tüm TV kanallarının yayınını geçici olarak durdurulacağını duyurdu. Yayına ara verilmesinin nedeni ise koronavirüs salgını olduğu açıklandı.

TV PROGRAMLARI 12 SAATLİK ARA VERECEK

Türkmenistan devlet yayım departmanın konuyla ilgili, “TV programlarının yayınına 12 saatlik ara veriliyor. Acil karar verilmesinin nedeni, KOVİD-19 salgından dolayı kaynaklı.” ifadesine yer verildi. Devlet televizyon kanallarının yayınları 24 Ocak günü saat 12:00’de yeniden başlayacağını kaydetti.

Türkmenistan'da televizyon ve radyo yayıncılığı kendi kendini finanse  edecek | Ekonomi

YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKMEN VATANDAŞLARI TARAFINDAN KARARA TEPKİ

Türkmenistan’da daha önce de çeşitli ve bilinmeyen sebeplerden dolayı internet ve televizyon kanallarının kapatılmıştı. Yabancı ülkelerde yaşayan Türkmen vatandaşları sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. İsmini vermeyen vatandaşlar, televizyon kanallarının tüm ülke genelinde kapatılması ile ilgili, “Bizler, bu tür akılsızca kararlara alışkınız. Cumhurbaşkanı tüm programları kapatarak kendisinin sıradaki şarkısını yayıma hazırlanmadığına kim garanti verebilir?!” ifadelerini kullandı. Ayrıca kararın tamamen “saçmalık”“utanç verici” olarak nitelendirdi.

Ülkede Türkmenistan’da daha önce de bilinmeyen nedenlerle devlet televizyonları yayıma kapatılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ocak 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.