enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, küresel bir güce dönüşüyor. Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor. Şefkat ve merhamet, adalet denince zihinlerde ilk bu aziz millet canlanıyor.” dedi.
06:43 Türk soylu topluluklar ‘yabancı’ sayılmayacak
00:58 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
00:45 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğa’nın Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı
00:43 İnsani yardımın islam dünyasında ihtiyaç duyulmasının arka planı
00:33 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk”
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Türklerin Armin’i lakaplı Laschet, Almanya’nın yeni Başbakanı olabilecek mi?

‘Türklerin Armin’i lakaplı Laschet, Almanya’nın yeni Başbakanı olabilecek mi?
17.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Armin Laschet, Alman Parlamentosu Bundestag seçimleri için büyük çaba sarf etti. 60 yaşındaki Alman Hristiyan Demokrat Partisi CDU lideri ve şansölye adayı için geçtiğimiz aylarda işler pek de yolunda gitmedi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (EuroNews)’den aktardığı Kerem CONGAR’ın haberine göre, CDU lideri Markus Söder deyim yerindeyse şansölye seçilmesine kesin gözüyle bakılan Laschet’nin tekerine çomak soktu.

2021 baharında, CDU ve koalisyondaki Hristiyan Sosyal Birliği CSU, Angela Merkel’den sonra şansölye adayının kim olacağı konusunda 2 haftalık bir tartışma başlattı.

Kuzey Ren Vestfalya hükümeti başkanı olan Laschet, rakibi CSU lideri Markus’a karşı galip gelmişti.

Ancak birçok kesim, Bavyera Başbakanı Markus Söder’in Laachet’in yerini alması için çağrıda bulundu.

Almanya’da geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan “ülkenin modern tarihin en büyük sel felaketi” sonrası CDU Başkanı Laschet, halka pek de iyi bir izlenim vermedi. Bununla birlikte son anket sonuçlarına göre, Olaf Scholz, Laschet’i yakaladı. Laschet’in sel bölgesinde kahkahalarla gülerken kameralara yakalanması da tepkilere neden oldu.

Armin Laschet, CDU Lideri, Şansölye Adayı: “Gelecek yıllarda da risk devam edecek. Kamu ve özel işletmelerin altyapı sorunu oldukça ciddi. Bu sebeple şehirlerde, su taşkınlarında dayanıklı inşaatlar yapmak gerekiyor.”

Elon Musk ile görüşmesi çevreciler tarafından büyük tepki topladı

Armin Laschet’nin ABD’li girişimci Elon Musk’ın Almanya’da kurmak istediği dev fabrikayla ilgili Berlin Brandenburg’da görüşme yapması da eleştiri oklarının hedefi oldu. Çevre aktivistleri bu mega projenin çok su tüketeceği konusunda protestolar düzenledi.

Covid-19 pandemisinde de Laschet, yine eleştirilerin hedefindeydi. Çünkü CDU liderinin mühendis oğlu Joe Laschet, geliştirdiği bir maskeyle ilgili bir tekstil deviyle sözleşme imzalamıştı.

CDU lideri Laschet bir konuşmasında, maden işçisi olan babasından bahsederken kendisini ön plana çıkarmışve “Ben mükemmel bir sahne adamı olmayabilirim ancak ben Armin Laschet’yim” demişti.

Armin Laschet: “Birçok insan için önce Angela Merkel, sonra CDU geliyor. Merkel’in Almanya’da ve uluslararası alandaki itibarı tek bir kelimeyle özetlenebilir: “Güven.” Bizim, siyasi bir parti olarak güvene ihtiyacımız var. Ancak güven size verilmez. Ya miras alırsınız ya da çok çalışarak bunu kendiniz kazanırsınız.”

Laschet yine bir konuşmasında “Almanya’nın bir CEO’ya değil, takım kaptanına ihtiyacı var.” demişti. Angela Merkel ve Markus Söder seçim kampanyasında Laschet’i destekledi, ancak CDU liderinin şansölye adaylığı için parti üyelerinin istekli olduğu pek de söylenemez.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.