enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:08 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:07 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’yi Köşeye Sıkıştırma Girişimleri

Türkiye’yi Köşeye Sıkıştırma Girişimleri
23.02.2025
A+
A-

Kendilerini dev aynasında gören ve Türkiye’yi köşeye şıkıştırmak ve önünü kesmek için elden geleni yapmaya çalışan üfürükten bir devlet var bölgemizde. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Prof. Dr. Ata ATUN, KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı

Boyuna posuna bakmadan, hasbelkader şantajla üyesi olabildiği Avrupa Birliği içindeki dışlanmışlığını ve yerlerde sürünen itibarını dikkate almadan bölgedeki Arap ülkelerini bir bir ziyaret eden ve Türkiye’yi karşılarına almaları karşılığında kendilerine AB ile olan sorunları çözmeyi vaat eden bir Güney Kıbrıs Rum Yönetimi var.  

Sanki de, ziyaret ettiği Arap devletleri, insan kaçakçılığında başrolü oynamasını, uyuşturucu yollarının ve kara para aklamanın merkezi olmasını, para karşılığında “Altın pasaport” adı altında Avrupa Birliği pasaportu satmasını unutacak, Avrupa Birliğine sahte Bütçe ve Mali Bilanço sunmuş olması nedeni ile kaybettiği itibarını ve yitirdiği saygınlığını unutup, verdiği sözleri/vaatleri dikkate alacaklar ve bölgenin devi Türkiye’nin karşısına geçecekler.  

Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi 27 Ocak’ta toplandığı vakit gündemdeki maddelerden biri olan “AB’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarının belirli koşullar altında kaldırılması” konusunda siyasi bir karar almasına karşın, bu karara Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi karşı oy kullanarak engel çıkarmasının maksadı belli. Suriye’nin Türkiye ile olan ilişkilerine taş koymak ve güya Suriye ile Türkiye’nin arası bozulunca “AB’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarının belirli koşullar altında kaldırılması”na onay vermek. 

Rumların hesaplarına göre, Suriye’nin Kurucu Hükümeti 2011 yılından beri Suriye halkına kapılarını açan, 14 yıldır Suriye halkının arkasında duran, Suriye Geçici Hükümetine ve hükümet başkanı Ahmed eş-Şara’ya her tür yardımı yapıp, Suriye hükümetinin kurulması ve faaliyete geçmesi için ekonomik, sanayi, ticari, siyasi, mali, elektrik, iletişim ve internet altyapısı, kara, hava ve deniz ulaşımı ve en önemlisi askeri yapılanma, askeri strateji/silahlanma konusunda her tür yardımı yapan, desteği veren Türkiye’yi, bu balon devletin sözleri ve tutamayacağı vaatleri nedeni ile karşısına alacak ve Türkiye’ye sırtını dönecek! 

Buna ilaveten, tamamen Suriye’nin çıkarına olacak, Ankara ile Şam arasında, sözde Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesini baypas edecek şekilde Münhasır Ekonomik Bölgenin tanımlanmasına ilişkin bir memorandumu Suriye Geçici Hükümeti imzalamayacak ve gündeme bile almayacakmış. Ancak bu şartlar yerine getirilirse, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Suriye’ye yardımcı olabilecek!(miş.)    

Bunun adına “şantaj” denmekte. Hem sen AB Dışişleri Konseyi kararlarına bilinçli olarak kendi çıkarların doğrultusunda Suriye aleyhine şerh koy, sonra da bu şerhi kaldırmak için Türkiye ile bozuşmasını şart koş. 

Aklıma daha iki gün evvel Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendiren Alman partisi SPD’nin Dış Politika Sözcüsü Schmid’in, “Türkiye, Almanya ve Avrupa için vazgeçilmez bir ortaktır. Bu nedenle Türkiye ile ilişkilerimizi yoğunlaştırmalı ve özellikle Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’daki bölgesel konularda siyasi işbirliğini genişletmeliyiz” sözleri geldi. Bir Almanya’yı düşündüm, bir de Rum Yönetiminin köylü kurnazlıklarını…  

Allah akıl izan versin ne diyelim… 

 ***

Prof. Dr. (İnş. Müh.), Doç. Dr. (UA. İliş.) Ata ATUN 

KKTC Cumhurbaşkanı Danışma Kurulu Üyesi 

KKTC Cumhuriyet Meclisi 1. Dönem Milletvekili 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.