enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:01 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için yarın New York’a gidiyor
08:56 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
07:48 Ankara 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi
07:20 Dünya Avrupa’nın ortasındaki soykırıma sessiz kaldı: Srebrenitsa
00:00 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “PKK’nın tüm yapılarıyla silah bırakması şart”
23:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
22:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönemin kapıları aralanıyor
22:13 Cumhurbaşkanı Edoğan, “Pek çok tuzağa, oyuna, senaryoya, sinsi saldırıya maruz kaldık”
21:41 Emine Erdoğan: Kadınların emeğiyle şekillenen güçlü yarınlara olan inançla, birlik ve başarı dileklerimle
21:31 ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
21:15 15 Temmuz’da “Zaferin Adı Türkiye” dünyanın dört bir yanında yankılanacak
11:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
09:08 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
07:25 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
23:40 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’nin Karadeniz’de yeni doğal gaz keşfini açıklaması bekleniyor

Türkiye’nin Karadeniz’de yeni doğal gaz keşfini açıklaması bekleniyor
04.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’nin geçen yıl Karadeniz’de 405 milyar metreküplük gaz keşfi bulunduğu açıklamasının ardından bugün yeni bir doğal gaz keşfini duyurması bekleniyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı Reuters’in haberine göre, Türkiye’nin geçen yıl Karadeniz’de 405 milyar metreküplük gaz bulunduğu açıklamasının ardından bugün de yeni bir doğal gaz keşfini açıklaması bekleniyor.

Bloomberg konuyu takip eden kaynaklara dayandırdığı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Zonguldak’ta Karadeniz’deki Amasra-1 kuyusunda ciddi miktarda doğal gaz tespit edildiğini açıklayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başında katıldığı TRT yayınında Cuma günü Zonguldak’ta, Karadeniz’in Kuzey Sakarya Sahası’nda yer alan arama kuyusu Amasra-1’de devam eden petrol ve doğal gaz arama çalışmaları hakkında “müjde vereceğini” belirtmiş, “Oradan Kanuni Sondaj Gemisi’yle bağlantımızı kuracağız ve bağlantıyla beraber de bunları açıklamış olmama rağmen tekrar oradan açıklamamızı inşallah yapacağız” demişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı paylaşımda, saat 18.00’e işaret etti.

Türkiye, son yıllarda kıyılarında petrol ve gaz arama çalışmalarını hızlandırdı. Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri, AB üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs ile gerilime neden oldu. Türkiye Sakarya gaz sahasındaki faaliyetlerini de sürdürüyor. Burada açılması planlanan 30 kuyu ile 2026’dan itibaren yılda 15 milyar metreküp gaz üretileceği de tahmin ediliyor.

Ankara şu anda yılda tükettiği 50 milyar metreküp gazın neredeyse tamamını ithal ediyor. Yetkililer, yerli üretimin ülkenin gaz talebini yüzde 60 oranında artırarak 2030 yılına kadar yılda 80 milyar metreküpe çıkarmasını hedefliyor. Keşiflerin ayrıca Türkiye’nin daha ucuz gaz ithal etmesine hizmet etmesi amaçlanıyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Haziran  2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.