enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
23:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
22:56 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
21:48 Artan yangın riski nedeniyle Adıyaman’da ormanlara giriş ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
21:17 Gazeteci-yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti
13:12 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:54 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
11:55 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
10:16 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ a yeşil ışık
09:50 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, alana tabutla gelerek işçi zammına ve hükümete tepki gösterdi
09:30 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
07:16 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
07:02 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’nin ilk jet motoru “Gökbey” ile havada

Türkiye’nin ilk jet motoru “Gökbey” ile havada
23.04.2023
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli helikopter motoru TEI-TS1400’ün test uçuşunda ilk özgün helikopter Gökbey’i uçurduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Ciro konusunda  sıkıntımız olmayacak

[Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir]

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen ilk yerli genel maksat helikopteri Gökbey, milli helikopter motoru TEI-TS1400 ile havalandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türk savunma sanayiinde önemli bir kilometre taşı! Aziz Milletimize de bir bayram hediyesi! Yerli ve milli ilk helikopter motorumuz TS1400, test uçuşunda ilk özgün helikopterimiz GÖKBEY’i uçurdu. Mühendislerimizin ellerine sağlık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk jet motoru "Gökbey" ile havada

SSB ile TUSAŞ arasında imzalanan sözleşme kapsamında geliştirilen T625 GÖKBEY helikopteri, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) tarafından milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen TS1400 turboşaft motoruyla ilk test uçuşunu başarılı şekilde tamamlamış oldu.

TUSAŞ’ın özgün projesi konumundaki T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin test ve sertifikasyon faaliyetleri başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Seri üretimi devam eden ve bu yıl Jandarma Genel Komutanlığına 3 adet teslim edilecek T625 GÖKBEY, geniş görev yelpazesine sahip olmasından ötürü taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerinde bulunabilecek.

Yerli ve yabancı ihtiyaç sahibi kullanıcılar için GÖKBEY helikopteri, görevlerini en zorlu iklim koşulları ve coğrafyalarda dahi yüksek irtifa ve sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında milli TS1400 turboşaft motorlarıyla de etkin şekilde icra edebilecek. 6 ton toplam kalkış ağırlığına, 12 yolcu kapasitesine, 306 kilometre/saat azami sürate, 20 bin fit servis tavanına 3,8+ saat havada kalış süresine sahip GÖKBEY, harici yakıt tankıyla 5+ saat havada kalabiliyor ve azami 948 kilometre menzile ulaşabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.