enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den Yunanistan’a kara yolu ile seyahat yasağı 26 Haziran’a uzatıldı

Türkiye’den Yunanistan’a kara yolu ile seyahat yasağı 26 Haziran’a uzatıldı
24.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik seyahat yasaklarını 26 Haziran 2021 tarihine kadar uzattığını duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, “20 Mart 2020 tarihinden itibaren İpsala-Kipi hudut kapısı vatandaşlarımızın geçişine kapalıdır. Keza, Ülkemiz limanları ile Ege adaları arasında tarifeli deniz seferleri yapılamamaktadır.” denilerek iki ülke arasında aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunun henüz uygulamaya konulmamış olduğu hatırlatıldı ve bu nedenle “Zorunlu ve istisnai koşullar haricinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a giriş yapması mümkün değildir.” denildi.

Duyurunun devamı şöyle:

“Zorunlu ve istisnai nedenlerle Yunanistan’a giriş yapması gerekecek vatandaşlarımızın hamili bulundukları pasaportun türünden (diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus) bağımsız olarak ve geçerli vizesi olsa dahi, Yunanistan’ın Türkiye’deki diplomatik ve konsüler misyonlarından özel izin almaları gerekmektedir.

Bu şekilde, Yunan makamlarından izin alarak ülkemizden Yunanistan’a seyahat edecek kişilerin, Yunanistan’a girişle ilgili Yunan makamlarınca açıklanan diğer gerekli prosedürleri (Yolcu Tespit Formu doldurulması, Aşı Sertifikası, son 72 saat içinde yapılmış PCR veya son 48 saat içinde yapılmış “Hızlı Antigen” test sonucu ibrazı dahil) de karşılamaları Yunan makamlarınca beklenmektedir.”

Türkiye’den kara yoluyla seyahat mümkün değil

Mevcut şartlarda Yunanistan haricindeki AB ülkeleri vatandaşları ile AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin, İtalya ve Bulgaristan üzerinden gelerek, Yunanistan’dan transit geçişle Türkiye’ye gitmeleri mümkün ancak aynı şartları taşıyan kişilerin Arnavutluk ve Kuzey Makedonya üzerinden Yunanistan’a girişleri mümkün değil.

Türkiye’den AB ülkelerine kara yoluyla seyahat edecek AB ülkeleri vatandaşları ile AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin, Yunanistan’dan transit geçiş yapmalarına da aynı şekilde izin verilmiyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.