enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’de Delta varyantı yayılıyor, ağırlık İstanbul’da

Türkiye’de Delta varyantı yayılıyor, ağırlık İstanbul’da
30.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’de 26 ilde Delta varyantı görüldü. Vaka sayısı 138’den 224’e çıktı. Bakan Koca, koronavirüs aşılamasında hatırlama dozunun 60 yaş üzeri kişiler ile sağlık çalışanları için uygulanmasının gündemde olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, spor müsabakaların tedbirler alınarak belirli sayıda seyirci ile oynanabileceğini açıkladı.

Delta varyantlı vaka sayısının 224’e çıktığını belirten Bakan Koca, “Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224’e çıktı. 16 ilde görülen Delta varyantı, şu an 26 ile yükseldi. Delta varyantlı vakaların 134’ü İstanbul’da” dedi.

Deltaya karşı tedbirler

Koca alınan önlemleri anlattı. Delta varyantının ağırlıklı olduğu Rusya’dan gelen turistler için karantina dahil ek tedbirlerin devam ettiğini söyledi:

“Biz her vatandaştan Rusya’dan gelen dahil olmak üzere 48 saat veya 72 saat öncesinden antijen veya diğer testleri alıyoruz bunları yeterli görmüyoruz. Ayrıca yaygın örneklem yöntemiyle tarıyoruz. Buradan herhangi bir şüphe durumu oranında bir artış söz konusu olursa o durumda alınabilecek tedbirler karantina dahil olmak üzere zaten belli.”

BioNTech’de iki doz arası kısalabilir

BioNTech’de iki doz arasının 6 haftadan 4 haftaya çekilebileceğini belirten Bakan Koca, bu durumun Çarşamba günü Bilim Kurulu’nda gündeme geleceğini söyledi.

“Elimizde yeterli aşımız var” diyen Koca, 60 yaş üstü vatandaşlara hatırlatma dozunun nasıl uygulanacağının da Bilim Kurulu görüşüleceğine dikkat çekti.

Müzik kısıtlaması da kalkıyor

Bakan Koca müzik kısıtlamasının da kalkacağını belirtti: “Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak.”

Şehir hastanelerine ilişkin iddialara da yanıt veren Koca, “Hastanelerin, binaların satışı, devri söz konusu değil. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir” dedi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.