enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz hiçbir gücün karşısında diz çökmez…
09:50  Türk Dış Politikaları Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış-Nisan 2025’ Dergisi yayımlandı…
09:46 Masdaf, nisan ayında elektrik tüketiminin yüzde 75’ini GES’ten karşıladı…
08:57 Pfizer bu yıl da bilim sektöründe “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri”
08:39 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut, “finansmana erişimi kolaylaştıracak çözümler üretilmeli”…
08:21 ManpowerGroup, 2025 yılı iş gücü trendlerini açıkladı…
08:08 Upcycle İstanbul Art&Design Festival başladı…
08:01 Geceyi kadim tarihiyle aydınlatan örenyerleri, ziyaretçilerini zamanda bir yolculuğa çıkaracak…
07:54 Innosa’dan belediyelere akıllı çözüm: InoKent ile Akıllı Kent Yönetimi…
07:53 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kooperatifler Yılı’na özel buluşma…
07:40 “Yalıtım, iklim krizine karşı en etkili çözümlerden biri”…
07:23 “Türkiye’de dana eti fiyatı son beş yılda 9,5 kat arttı. Dünya genelinde ise bu artış son 60 yılda ancak 8,5 kat oldu.”
07:19 THY Amsterdam Müdürü Şerafettin Ekici Hollanda’daki Havayollarının En Yüksel Kurulu’na Yönetim Kurulu üyesi seçildi…
01:11 Erdoğan: Terörsüz Türkiye ile en büyük eserimizi inşa ediyoruz…
00:56 NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’ndan notlar!..
00:20 Barış masası bugün İstanbul’da kuruluyor…
00:12 TBMM’nde, Engellilerin sorunlarının tespiti ve kalıcı çözümler üretilmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.
15:14 19. Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı Kapılarını Açtı
12:26 Kocaeli Yüzme Kulübü 25. yılında 3 sporcusunu daha Milli takıma kazandırdı…
10:46 Hatay Sörf Merkezi 19 Mayıs’ta sörf aracılığıyla dayanışmaya davet ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkiye’de dana eti fiyatı son beş yılda 9,5 kat arttı. Dünya genelinde ise bu artış son 60 yılda ancak 8,5 kat oldu.”

“Türkiye’de dana eti fiyatı son beş yılda 9,5 kat arttı. Dünya genelinde ise bu artış son 60 yılda ancak 8,5 kat oldu.”
16.05.2025
A+
A-

* Ette Dünya Rekoru Türkiye’de 5 Yılda yüzde 850 Artış!
* Et Zammında Dünya Lideriyiz!
* Et Zengin Yemeği Haline Geldi!

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

CHP'li Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko: “Vatandaşın Sırtındaki Vergi Yükü  12 Kat Arttı” - Kocaeli TV

Prof. Dr. Mühip Kanko

ANKARA (TBMM), 16 MAYIS 2025 – Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile dünya genelindeki et fiyatları arasındaki farkı çarpıcı rakamlarla ortaya koyarak, iktidarın tarım ve hayvancılık politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

Kanko konuşmasında, Türkiye’deki et fiyatlarının son beş yılda fahiş şekilde arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Et almak lüks oldu! Tüm müdahalelere rağmen fiyatlar artıyor
“Türkiye’de dana eti fiyatı son beş yılda 9,5 kat arttı. Oysa dünya genelinde bu artış son 60 yılda ancak 8,5 kat oldu. Yani bizim 5 yılda yaşadığımız fiyat artışı, dünyanın 60 yılda yaşadığından fazla. Bugün Türkiye’de bir kilo dana eti neredeyse 20 dolar seviyesine ulaştı. Dünya ortalaması ise yalnızca 7 dolar. Bu tablo bize şunu gösteriyor: Et, artık Türkiye’de sadece zenginlerin tüketebildiği bir gıda haline geldi. Marketlerde et reyonuna yaklaşan çocuklar annelerine ‘Anne bu ne?’ diye sormaya başladı. Etin vitrinde kaldığı, vatandaşın sofrasından eksildiği bir ekonomiyi yönetemiyorsunuz.”

İktidarın uyguladığı politikaların halkı açlığa mahkûm ettiğini vurgulayan Kanko, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu iktidar yalnızca ekonomiyi değil, tarımı da hayvancılığı da mutfağı da çökertmiştir. Bu sadece bir beceriksizlik değil, aynı zamanda halkı yoksulluğa ve açlığa sürüklemenin bir sonucudur. Buradan açıkça söylüyorum: Bu milletin tenceresini kaynatamayan bir iktidarın bu ülkeyi yönetmeye hakkı yoktur.”

Kanko, konuşmasında ayrıca girdi maliyetlerinin yükselmesi, küçük üreticinin desteklenmemesi ve ithalata dayalı politikaların Türkiye’yi gıda krizine sürüklediğini vurgulayarak, CHP olarak çiftçiden tüketiciye kadar her kesimi kapsayan üretim odaklı sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık politikası için mücadelenin önemini belirtti. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.