enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’de Bir İlk: Sosyal Etki Tahvili Hayata Geçirildi!

Türkiye’de Bir İlk: Sosyal Etki Tahvili Hayata Geçirildi!
19.08.2023
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), genç işsizlerin yetiştirilip istihdam edilmelerini sağlayacak 1 Milyon 250 Bin Dolarlık Sosyal Etki Tahvilini hayata geçirdi.

 * Sosyal etki tahvili ile yazılım sektörüne kazandırılacak gençler, eğitim programı ile geleceğin becerileriyle donatılarak istihdam edilecek. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agencyİlk Sosyal Etki Tahvili: “İstanbul Kodluyor” Projesi Başladı! İstanbul Kodluyor Projesi, gençlere yazılım eğitimleri sağlayarak gençlerin yeteneklerini ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Yazılımcı yetiştirme programlarını başarıyla tamamlayan gençler, yazılım sektöründe iş fırsatlarına kavuşacak.

Bu proje ile 550 işsiz genç, geleceğin becerileri ile donatılarak istihdama kazandırılacak. Aynı zamanda firmaların yazılım alanında yetişmiş insan kaynağı ihtiyacı da karşılanacak.

Nasıl Uygulanacak? İSTKA, İngiltere merkezli etki yatırımcısı Bridges Outcomes Partnerships ile iş birliği yaparak Türkiye’nin ilk sosyal etki tahvilini hayata geçirdi.

Bu kapsamda Bridges Outcomes Partnerships, tüm riski alarak hizmet sağlayıcıya ön finansman sağlayacak, ancak sözleşmede öngörülen hedeflerin başarılması durumunda İSTKA tarafından ödeme alacak.

Yatırımcılara ödeme, belirlenen hedeflere ulaşılması halinde yapılacak. Yatırımcı, hedeflere ulaşılmasını sağlarsa İSTKA’dan ek getiri de elde edecek. Performansa dayalı olan bu sistemin en önemli hedefi ise yazılımcı adaylarının işe yerleştirildikten sonra en az 6 ay boyunca istihdamda kalması. Hedeflere ulaşılamaması durumunda herhangi bir ödeme gerçekleştirilmeyecek.

Performansa dayalı ödeme şekli, kalkınma ajansları için de bir ilk oluşturuyor. İstanbul Kodluyor ismiyle pilot olarak gerçekleştirilen performansa dayalı finansman modelinin başarılı olması halinde diğer bölgelere ve sektörlere de yaygınlaştırılması öngörülüyor.   Kimler Başvurabilir? Programa, yazılım sektöründe kariyer yapmak isteyen 18-35 yaş arasındaki en az lise mezunu ve son bir yıldır işsiz olan gençler başvuru yapabilecek. Ayrıca, kadın başvuru sahipleri öncelikli olarak değerlendirilecek.  Nasıl Başvurulur? Programa katılmak isteyen gençlerin başvuruları, istanbulkodluyor.com sitesi üzerinden kabul edilecek. Haber* Beril Tuncay & Sezin Bulum

***SOSYAL ETKİ TAHVİLİ HAKKINDA:  Sosyal etki tahvilleri sosyal sorunlara çözüm bulan, sonuca (performansa) dayalı sözleşmelerdir. Etki tahvili kapsamında gereken ön sermaye etki yatırımcısı tarafından sağlanmaktadır. Yatırımcıya ölçülebilir sonuçlara ulaşılması durumunda geri ödeme yapılmaktadır. Sosyal Etki Tahvilleri ile topluma ve gençlere yönelik projeler desteklenerek istihdam ve eğitim gibi alanlarda olumlu etkiler yaratılması amaçlanmaktadır.      PAYDAŞLAR HAKKINDA:  İSTKA tarafından hayata geçirilen Sosyal Etki Tahvili’nin etki yatırımcısı İngiltere merkezli Bridges Outcomes Partnerships’tir. Yatırımcı tarafından seçilen Enocta firması, Tobeto platform (tobeto.com) üzerinden yazılım eğitimleri ve istihdam desteği sağlayacaktır. Etkiyap, Sosyal Etki Tahvilinin yapılandırılması ve uygulanması aşamasında paydaş olarak yer almıştır. İSTKA ise ortaya koyduğu eğitim ve istihdam hedeflerinin gerçekleşmesi durumunda nihai ödemeyi yapacak sözleşme makamıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.