enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye, Wattpad’e erişim engeli getiren ilk ülke oldu: İfade Özgürlüğü Derneği

Türkiye, Wattpad’e erişim engeli getiren ilk ülke oldu: İfade Özgürlüğü Derneği
19.07.2024
A+
A-

Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı karar göre, Kanada menşeli hikaye yazma ve okuma sitesi Wattpad’e artık Türkiye’den erişim sağlanamayacak.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kanada’nın Toronto kentinde 2006’da kurulan ve kısa zamanda euronewspopülerliğini arttırarak dünyaya yayılan hikaye ve şiir paylaşım platformu Wattpad, Türkiye’de salı günü itibariyle yasaklandı.

İfade Özgürlüğü Derneği’nin (İFÖD) kurucu üyelerinden Prof. Dr. Yaman Akdeniz engele tepki göstererek, “Meşhur okuma ve yazma platformu Wattpad’i herhalde dünyada erişime engelleyen ilk ülke olduk” ifadelerini kullandı.

“Yasaklar ülkesi Türkiye’de henüz ‘çocukları zararlı içeriklerden korumak’ mı yoksa ‘kamu düzenini korumak’ için mi @wattpad erişime engellendi, belli değil.”

@cyberrights
Meşhur okuma ve yazma platformu Wattpad’i herhalde Dünyada ilk erişime engelleyen ülke olduk. Yasaklar ülkesi Türkiye’de henüz “çocukları zararlı içeriklerden korumak” mı yoksa “kamu düzenini korumak” için @wattpad erişime engellendi, belli değil.
@engelliweb
Yazarların hikayelerini yayınlayıp okuyucuların bunları keşfedip okuyabildiği çevrimiçi platform @wattpad, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Temmuz 2024 tarihli ve 2024/6507 sayılı kararıyla erişime engellendi. ifade.org.tr/engelliweb/wat

Image

X’teki Engelli Web hesabı, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararı ile Wattpad’in erişime kapatıldığını duyurdu.

Dünya genelinde aylık 90 milyondan fazla okuyucusu olan Wattpad’in Türkiye’de de milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Özellikle gençler arasında popüler olan platformun erişime kapatılması sosyal medyada gündem olurken, X’te de gündemde üst sıralara yerleşti.

Engellemenin nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, platformdaki içerikler geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarınca sert bir dille hedef alınmıştı.

Daha önce de buna benzer durumlar yaşanırken, platform, genellikle 1-2 saat içerisinde normale dönmüştü. Sosyal medyada bazı kullancılar ise platformun bakım nedeniyle geçici olarak kapatıldığını ileri sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.