enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye plakalı kamyondan 31 sığınmacı çıktı

Türkiye plakalı kamyondan 31 sığınmacı çıktı
16.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Alman polisi, Çekya-Almanya sınırını geçmeye çalışan Türkiye plakalı bir kamyonda 24’ü Türk vatandaşı olmak üzere 31 sığınmacı buldu. Kamyonun Türk vatandaşı şoförü gözaltına alındı.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW,AP,dpa / CÖ,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Türkiye plakalı bir kamyonun içinde gizlenerek Almanya’ya ulaşmaya çalışan 24’ü Türk 31 sığınmacı, Alman polisinin Çekya sınırında yaptığı kontrolde yakalandı. Alman emniyet yetkilileri, araçtaki sığınmacıların Çekya-Almanya sınırında polis ve gümrük görevlilerinin yaptığı kontrol sonucunda fark edildiğini açıkladı.

Alman polisi, Türk makamlarından alınan izinle işletilen, arkası soğutmalı kamyonun kavun yüklü olduğunu ve Dresden kentine gitmek için yola çıktığını kaydetti. Araçta bulunan sığınmacıların tamamının erkek olduğu ve yaşlarının 18 ile 47 arasında değiştiği bildirildi.

Emniyet merkezine götürülen sığınmacı grubundan 24 kişinin Türkiye, 3 kişinin Suriye, 3 kişinin İran ve bir kişinin Irak vatandaşı olduğu belirtilirken aracın şoförü olan 57 yaşındaki Türk vatandaşının Alman polisi tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Son yıllarda gizlendikleri kamyonlarla Avrupa’ya girmeye çalışan onlarca kişi bu tip araçların içinde hayatını kaybetti. 2015 yılında 71 sığınmacı Avusturya’daki bir kamyonda, geçen seneyse 39 Vietnamlı sığınmacı İngiltere’deki bir kamyonun içinde ölü bulunmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.