enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin (TÖDEB) Akademi eğitimleri başlıyor

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin (TÖDEB) Akademi eğitimleri başlıyor
01.11.2022
A+
A-

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB), sektörün nitelikli iş gücü kapasitesinin artırılabilmesi için TÖDEB Akademi çatısı altında eğitimlerine başlıyor. 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, ilk aşamada, eğitimlerini, üye kuruluşlarının yararına sunmayı hedefleyen TÖDEB Akademi’nin 2022 eğitimleri Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşecek. Ödeme hizmetleri ve elektronik para alanında mesleki gelişimi sağlayarak nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine katkı sağlamak üzere hareket eden TÖDEB, bunun için, sektörün mevzuat ve mevzuata dayalı çeşitli uygulamalar hakkındaki öncelikli ihtiyaçlara odaklanarak belirlediği eğitim programlarını başlatıyor. İlk aşamada TÖDEB üye kuruluşlarının insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik olacak TÖDEB Akademi 2022 yılı programı, üç eğitimden oluşuyor: Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarına İlişkin Alt Düzenlemelerin Getirdikleri, Uyum Programı Oluşturma Yükümlülüğü, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Faaliyete Geçişlerini Kolaylaştırmak.   22 ve 24 Kasım’da gerçekleşecek olan “Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarına İlişkin Alt Düzenlemelerin Getirdikleri” eğitiminde katılımcılarla, 1 Aralık 2021 tarihli ve 31676 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik” kapsamında ödeme ve elektronik para kuruluşlarınca yerine getirilmesi gereken hukuki yükümlülüklere ilişkin bilgi ve uygulamalar paylaşılacak. 30 Kasım ve 20 Aralık’ta gerçekleşecek “Uyum Programı Oluşturma Yükümlülüğü” eğitiminde ise 1 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla ödeme ve elektronik para kuruluşlarının uyum programı oluşturma yükümlülüğü kapsamına girmiş olmasının yarattığı ek yükümlülükler hakkında bilgi ve uygulamalara ilişkin farkındalık sağlanması hedefleniyor.Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Faaliyete Geçişlerini Kolaylaştırmak” eğitimi ise C düzey yöneticiler ve yatırımcılar için, bu kuruluşların faaliyete geçiş süreçlerini kolaylaştırmak ve böylelikle yeni faaliyet izni alan kuruluşların operasyonlarından doğan zaman ve maliyet yönetimini minimize etmelerine dolaylı olarak katkı sağlamak üzere hazırlandı. 6-9 Aralık tarihlerinde dört ayrı oturumdan oluşacak eğitimlere katılacak kişiler, eğitim programının devam niteliğinde olan ve aynı eğitmenler liderliğinde gerçekleşecek söyleşiye de dahil olmaya hak kazanıyor.Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Faaliyete Geçişlerini Kolaylaştırmak” eğitiminin söyleşi aşaması dışındaki tüm eğitimler ise çevrim içi ortamda gerçekleşecek.TÖDEB Akademi 2023 yılı eğitim faaliyetlerinin ise, sektörün eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını kapsayıcı bir şekilde analiz edebilmek üzere TÖDEB İnsan Kaynakları Çalışma Grubu ile iş birliği halinde yürütülecek çalışmalardan elde edilen verilerle planlanacak. TÖDEB Akademi’ye ilişkin tüm gelişmeler, TÖDEB resmi internet sitesi www.todeb.org.tr adresi üzerinden takip edilebilecek.

 HABER:  Sezin BULUM   

***   TÖDEB hakkında   Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB), 2020 yılında Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun hükümlerine göre kurulmuştur. Tüzel kişiliği haiz kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Birliğin yönetim merkezi İstanbul’da bulunmaktadır.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.