enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:07 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:05 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
17:26 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:23 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkiye NATO için savaşmaz”

“Türkiye NATO için savaşmaz”
07.10.2025
A+
A-

Türkiye’nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir ‘Medya Günlüğü’ haber sitesinden Gazeteci-Yazar Fuad SAFAROF, ‘Medya Günlüğü’ için kaleme aldığı “Türkiye NATO için savaşmaz” başlıklı yazısında,  Rusya’daki bir televizyon programında olası NATO-Rusya savaşında Türkiye’nin ihtilafa katılıp katılmayacağı sorusunun katılımcılar arasında polemik yarattığına dikkat çekiyor.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Fuad Safarov - İzmirli olmak kolay mı…

Gazeteci-Yazar* Fuad SAFAROV

MOSKOVA, 07 EKİM 2025

Rusya’daki bir televizyon programında olası NATO-Rusya savaşında Türkiye’nin ihtilafa katılıp katılmayacağı sorusu katılımcılar arasında polemik yarattı.

Top academic calls for Putin to continue bombing Ukraine so 'it no longer  exists' - The Mirror

Dış politika uzmanı Andrey Sidorov

Rossiya-1 TV’deki programda dış politika uzmanı Andrey Sidorov, Ukrayna’ya silah sevkiyat sağlayan Avrupa ülkelerine karşılık vermek için nükleer füze saldırısının yapılmasının doğru olmayacağını belirtti.

Sidorov, Biz Ukrayna üzerinden NATO ile savaşıyoruz. NATO merkezine nükleer saldırı yapsak bile, bu onların korkacağı anlamına gelmez. Tersine, NATO Türkiye’den Norveç’e kadar geniş bir alanda bize karşı geniş çaplı askeri harekat başlatabilir görüşünü savundu.

Bunun üzerine araya giren ünlü sunucu Vladimir Solovyov, “Bir saniye, Türkiye bizimle savaşa girmez dedi.

Sidorov, “Nereden biliyorsunuz?” diye sordu.

Solovyov, “Türkiye’nin duruşu gayet açık, elbette savaşa katılmaz. Çünkü burada Türkiye söz konusu değil. Eğer biz NATO’nun Brüksel’deki merkez karargahını imha edersek, bu durumda Türkler niye böyle bir ihtilafa girsin ki?.. dedi.

Bunun üzerine Sidorov’un, Bu konuda bir güvenceniz var mı?” sorusunu yöneltmesi üzerine Solovyov, “Var! 24 Kasım 2015 uçak krizi sırasında Türkiye yardım için NATO’nun kapısını çalmıştı. NATO ise, ‘bizimle ne ilgisi var’ diye yardım isteğini geri çevirdi. Peki bugün Türkler onlar için neden hayatını feda etsin?” diye sordu.

Solovyov, gerekirse Ukrayna’ya yardım eden NATO’nun askeri üslerine saldırı yapılmasının doğru olacağını savundu.

Russia bans 'foreign agent' journalists from entering national parliament building - ABC News

(Duma) Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy

2023 yılında da Rusya Parlamentosu (Duma) Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, Ukrayna’nın Rus gemilerine saldırılar düzenleneceği açıklamasını hatırlatarak, O zaman Karadeniz’i Rusya’nın iç denizi haline getirelim. Böylece NATO’ya ait gemilerden fırlatılan SİHA’lar da Kırım için tehlike oluşturmaz. Öyle bir güvenlik şeridi oluşturmalıyız ki içeri sinek bile giremesin…Karadeniz, Rus ordusu ve donanmasının kontrolünde bulunmalı” demişti.

***

Yazar hakkında

Fuad SAFAROV; Rusya’da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.