enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Almanya: Kalifiye göçmenleri nasıl zorluklar bekliyor?
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Maarif Vakfı 55 ülkede eğitim ve öğretim faaliyeti yürütüyor

Türkiye Maarif Vakfı 55 ülkede eğitim ve öğretim faaliyeti yürütüyor
24.02.2025
A+
A-

Türkiye Maarif Vakfı Genel Başkanı Mahmut Özdil, Türkiye Maarif Vakfı’nın 55 ülkede eğitim ve öğretim faaliyeti yürüttüğünü açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye Maarif Vakfı Başkanlığına seçilen Mahmut Mustafa Özdil, görevi  Birol Akgün'den devraldı

Türkiye Maarif Vakfı Genel Başkanı Mahmut Özdil, 4 gün sürecek “15. Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı“nda, vakfın 55 ülkede 466 eğitim kurumunda 55 bin 300 öğrenci ile sürdürülen eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirileceğini ve yeni döneme ilişkin stratejilerin ele alınacağını söyledi.

Vakfın 2016’dan bu yana Türkiye’nin eğitim alanındaki tecrübelerini dost ve kardeş ülkelerle paylaştığını belirten Özdil, “Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliği sayesinde bugün artık dünyanın dört bir köşesinde ülkemizin bayrağını dalgalandırır hale geldik.” dedi.

Özdil, vakfın faaliyet gösterdiği ülkeleri daha derinlemesine tanımanın önemine vurgu yaparak, bu sürecin ülke temsilcilerinin çalışmalarıyla mümkün olabileceğini dile getirdi.

Ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi için ön yargılardan arınarak çalışılması gerektiğini belirten Özdil, bu yaklaşımın doğru ihtiyaçların tespit edilmesini sağladığını anlattı. Özdil, “İhtiyacın ne olduğunu, hangi hikayeyi anlatabileceğimizi ve o hikayeyi nasıl anlatmamız gerektiğini tespit edebilmemiz için, bulunduğunuz ülkelerde bütün ön yargılardan ve klişelerden arınıp o ülkeyi sahiden tanımanız gerekiyor.” diye konuştu.

Vakfın faaliyetlerine hazır bir zemin üzerinde başlamadığını, bu zemini hep birlikte inşa ettiklerini dile getiren Özdil, “Bu süreçte faaliyette bulunduğumuz ülkelerin önde gelen üniversiteleriyle işbirlikleri geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü bilgiyi birlikte üretirsek, birbirimizi ancak öyle derinlemesine tanıyacağız.” ifadesini kullandı.

Bu çerçevede üniversitelerde kurulan Türkiye araştırmaları merkezlerinin sadece Türkçe öğretmekle sınırlı olmadığını vurgulayan Özdil, bu merkezlerin iki ülke arasında alternatif bir akademik ağ kurmaya katkı sağlayacağını anlattı.

Özdil, okullarda öğrencilere sağlam bir akademik temel vermenin yanı sıra onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olacak bir ortam oluşturmanın da önemli olduğunu belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.