enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:48 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye, Gazze’ye 88 bin ton yardım gönderdi

Türkiye, Gazze’ye 88 bin ton yardım gönderdi
12.12.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Genel Kurulunda Dışişleri Bakanlığının 2025 yılı bütçesinin sunumunda yaptığı konuşmada, İsrail’in durmak bilmeyen saldırıları ve bu saldırıların bölgede sebep olduğu tırmanış ve istikrarsızlık karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığını vurguladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye’nin savaşın ilk gününden bu yana İsrail’in yaptıklarını AK PARTİ | 67. Hukumetdünya çapında gözler önüne sererek Filistinlilerin yaşadığı mezalime son vermeyi hedeflediğini söyleyen Fidan, Gazze’de yaşanan soykırımın ve İsrail’in tüm bölge güvenliğini tehdit eden saldırılarının durdurulmasının gündemde öncelikli konulardan olduğunu ifade etti.

Fidan, Binyamin Netanyahu hükümetinin açlığı bir silah olarak kullandığına dikkati çekerek, Gazze’nin tamamen tahrip edildiğini ve insani yardımların girişine izin verilmediğini söyledi.

Türkiye’nin 88 bin ton yardımla Gazze’ye en fazla yardım gönderen ülke olduğuna işaret eden Fidan, Türkiye’nin aynı zamanda Lübnan’a da en fazla yardım gönderen ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Fidan, 2 Mayıs’tan itibaren İsrail ile ticaretin tamamen durdurulduğunun altını çizerek, Güney Afrika tarafından Uluslararası Adalet Divanında açılan davaya müdahillik başvurusunda bulunduklarını hatırlattı.

İsrail’e silah satışının durdurulması için Birleşmiş Milletlerde ortak mektup girişimine öncülük ettiklerini anımsatan Fidan, “İsrail, bölgedeki saldırganlığını bazı ülkelerin diplomatik, ekonomik ve askeri yardımıyla sürdürmektedir. Bu nedenle İsrail’i uluslararası toplum içinde tecrit etmek için de çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Birliği Temas Grubu’nun Gazze’de ateşkes sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve Filistin’in devlet olarak tanınması için 18 ülke ve uluslararası kuruluşu ziyaret ettiğini, 9 ülkenin daha Filistin’i devlet olarak tanıdığını söyledi.

Lübnan’da sağlanan ateşkesi de memnuniyetle karşıladıklarını belirten Fidan, bu ateşkesin bölgedeki yangını söndürmeye yeterli olmadığını vurguladı.

Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü her daim desteklediklerini dile getiren Fidan, “Savaşın hem coğrafi olarak genişlemesi hem de nükleer silah kullanımı gibi çok daha tehlikeli bir boyuta evrilmesi ihtimalini yadsımıyoruz” dedi.

Fidan, dördüncü yılına giren Ukrayna’daki savaşın bir an önce müzakereler yoluyla sona erdirilmesi yolunda çalışmalara 2025’te de devam edeceklerini söyledi.(TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.