enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti devir teslim töreni düzenledi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti devir teslim töreni düzenledi
11.01.2024
A+
A-

Son 10 yıldır Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanlığını yapan Turgay Olcayto görevini düzenlenen törenle Vahap Munyar’a devretti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu ise 2025 Nisan ayı içinde yapılacak.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiBağımsız, bağlantısız gazetecilik anlayışıyla görev yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkanlık devir-teslim töreni düzenledi. TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Turgay Olcayto 10 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini yeni başkan Vahap Munyar’a devretti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti devir teslim töreni düzenledi

Törende Turgay Olcayto TGC üyelerine bir veda konuşması yaptı. Turgay Olcayto konuşmasında şunları söyledi:

“Biz bağımsız bağlantısız gazeteciler olarak kurucu başkanımız Sedat Simavi’nin izinden hiç ayrılmadan çalışmalarımızı yürüttük. Gelen-giden başkanlar, yönetim kurulları bu çizgiden ayrılmadılar. Bundan sonra da değişeceğini hiç zannetmiyorum. Ayrılırken bir sevinç yaşıyorum. Yaşarken bu kadar dost biriktirdiğimi görmekten mutluyum. Para biriktirmeyi beceremedim ama dost biriktirmeyi gerçekten becermişim. Bugün gelebilen üyelerimiz kadar gelemeyenler de telefonla ve mesajla duygularını paylaştılar. Bu ilgiyi hak ettiğimi düşünüyorum. Ayrılırken gözüm arkada değil. Antalya’ya yerleşiyorum. Cemiyetin kurullarında görev yapmış çok deneyimli arkadaşım Başkan Vekilimiz Vahap Munyar’ın aynı çizgide Başkan olarak görevini yapacağını biliyorum. İçimde en küçük bir endişe yok. Hepinize katılımınız için çok teşekkür ediyorum.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde başkanlık devir töreni

Turgay Olcayto’nun ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni Başkanı Vahap Munyar konuştu. Başkan Munyar duygularını şöyle dile getirdi:

“Değerli Başkanım, değerli meslek büyüklerim, yol arkadaşlarım, meslektaşlarım böyle bir devir teslim çok kolay yaşanmıyor. Aslında çok güzel bir tablo zaten birlikte aynı yolda yürüyorduk Turgay abiyle. Ben Cemiyete Denetleme Kurulu’nda başladım. Daha sonra rahmetli Şakir Süter’in önerisiyle yönetim kuruluna girdim. Bizim TGC’de Nail abi ve Turgay abiden sıklıkla duyduğumuz bir söz var:

 ‘Cemiyet kapısından girildiğinde hepimiz siyasi şapkalarını çıkarırız’.

Farklı görüşlerimiz olsa da mesleğin haklarını korumak için faaliyetler yapmak ortak noktamız. Turgay abi bana ve Genel Sekreterimiz Sibel Güneş’e ‘Antalya’ya yerleşiyorum. Artık iş görev sizde’ dedi. Biz ekip olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri projelerimiz, ilkelerimiz ve yol haritamız belli. Çizgimizde bir değişiklik olmadan yolumuzda yürüyeceğiz. Cemiyetimizin Huzurevinin inşaat ruhsatını aldık. 60 milyon liraya mal olacak huzurevini bağışlarla yaptıracağız. TGC Basın Müzesi’nin restorasyonunu sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Son yıllarda çok sayıda gazeteci işsiz kaldı. Kolay bir dönem olmadı. Ama sorunları aşmak için biz yönetim kurulu olarak elimizden geleni yapacağız. Katılımınız için teşekkür ediyorum.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti devir teslim töreni düzenledi

Törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2023 faaliyetleri konusunda Genel Sekreter Sibel Güneş bilgi verdi. TGC’nin son bir buçuk yıllık faaliyetlerini özetleyen Güneş şunları söyledi:

“Kurulduğu günden beri bağımsız ve bağlantısız gazetecilik anlayışıyla görev yapan TGC olarak haberin serbest dolaşımı ve gerçeğin olduğu gibi tasarlanmadan gazeteciler tarafından yurttaşlara ulaştırmasının sağlanması için görev yapıyoruz.  TGC olarak göreve geldiğimiz son bir buçuk yıl içinde Dezenformasyon Yasası başta olmak üzere özgürlük alanlarımızı daraltan uygulamalara karşı çıktık. Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel şiddete, haksız gözaltı ve tutuklamalara, sansüre karşı çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Deprem döneminde 100 meslektaşımızın bilgisayar, cep telefonu ve fotoğraf makinesi ihtiyacını sağladık. Basın Müzemizi düzenlediğimiz sergi ve toplantılarla gündemde tuttuk. Huzurevimizi de tüm üyelerimizin desteği ve sağlayacağımız bağışlarla yeniden yapacağız. Turgay Olcayto bize Cemiyetin değerlerini, kültürünü aktarmada çok önemli bir rol oynadı. Sevgili Başkanımızı hiç unutmayacağız. Bize ve Cemiyetimize kattığı tüm iyilikler ve güzellikler için teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.