enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Değişim Partisi’nden CHP’yle birleşme kararı

Türkiye Değişim Partisi’nden CHP’yle birleşme kararı
09.06.2023
A+
A-

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı ve Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, partisinin CHP ile birleşme kararı aldığını açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber’ kaynaklı haberine göre, CHP’de parti içi tartışmalar sürerken, Mustafa Sarıgül’ün genel başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşme kararı aldı.

Sarıgül, seçimlerin ardından Türkiye’nin önünde yeni bir dönem olduğunu belirtti.

Seçim öncesinde muhalefetin ve adayların dizayn edildiğini ve yönetime karşı olanların direncinin bozulmak istendiğini savunan Sarıgül, “Hedeflerinde CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu var. Bu yönetim sistemine karşı olanları bir arada tutan Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Biz yine önemli bir karar vereceğiz. Ya bu sistemden yana olacağız ya da bu sisteme karşı çıkmaya, Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bu sistemin devam etmesi halinde devletin bir parti devleti haline geleceğini, Meclis’in de göstermelik olacağını iddia eden Sarıgül, “Türkiye, bu başkanlık sistemini kesinlikle mahkum değildir. Bu bir siyasi mücadele değil, devleti hukuk devleti yapma mücadelesidir.” dedi.

Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşiyor - Son Dakika Türkiye Haberleri  | NTV Haber

“Kılıçdaroğlu’nun ‘TDP ile CHP’yi birleştirelim’ önerisi karara bağlanmıştır”

Erzincan’da başarılı olunduğunu, Erzincan modelinin incelenmesi gerektiğini vurgulayan Sarıgül, “Erzincan’da nasıl yeni baştan tekrar bir milletvekili olarak parlamentoya gelindiyse bu modeli inşallah Türkiye modeli yapacağız. Bu model halkla iç içe olmaktır.” ifadesini kullandı.

TDP Parti Meclisi’nde bugün bir karar alındığını anlatan Sarıgül, “Bugün itibarıyla ayrıştıran değil, bütünleştiren adımı atıyoruz. Türkiye Değişim Partimiz ile Cumhuriyet Halk Partimizin birleşme çalışmaları bugün (dün-08 Haziran 2023) itibarıyla başlamıştır. Ülkemize hayırlı olsun. Parti Meclisimiz ve MYK’mızın bugün yaptığı müşterek toplantıda, CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘TDP ile CHP’yi birleştirelim’ önerisi görüşülmüş, karara bağlanmıştır.” diye konuştu.

Son dakika... Murat Karayalçın ile Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi!

Kılıçdaroğlu, Murat Karayalçın ile görüştü

Değişim ve istifa taleplerinin yükseldiği CHP’de dikkati çeken bir görüşme gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile parti genel merkezinde bir araya geldi.

Karayalçın, görüşmeye dair yaptığı açıklamada, genel başkanlıktan istifa konusunun gündeme gelmediğini, öyle bir izlenim edinmediğini söyledi.

Yerel seçimler için ön seçim yapılması gerektiğini belirten Karayalçın, “Kılıçdaroğlu da aynı kanaatte olduğunu söyledi.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.