enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:14 TFF 3. Lig’e düşen İzmir’in köklü kulüplerinden Altay’da futbol şubesinin şirketleşmesi için harekete geçildi.
17:05 Arda Turan, Shakhtar Donetsk’te işbaşı yaptı
12:43 İsrail, Filistin’de sistematik savaş suçları işledi!
11:49 TBMM’ye sunulan otomobillere yönelik yeni ÖTV teklifiyle, motor türü ve teknik özelliklere göre vergilendirme yeniden düzenlenecek…
09:50 Karnaval Medya Grubu, Vera Müzik ile stratejik bir sponsorluk anlaşmasına imza attı.
08:23 İsrail hukuk tanımıyor: Şimdi de ‘meşru müdafaa’ yalanı
07:49 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyenin işlettiği kreşlerin 2 bin 500 lira olan aylık ücretinin yüzde 100 zamla 5 bin liraya yükseltildi…
07:41 Kuzey Kıbrıs Türk Cuhuriyet (KKTC), bu yazın ‘En’ favori tatil yeri
07:36 45 yıl önce ABD’nin çuvalladığı İran operasyonu
07:20 Akdeniz sularında yeni dönem başladı, Petrol Ofisi Grubu ilk ULSFO üretimini gerçekleştirdi
07:19 Nizip Ticaret Odası (NTO) yönetiminden, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Atilla Aksoy’a ziyaret
07:10 Koç Üniversitesi Ebru Kulübü’nün yıl sonu sergisi: Boyanın Suyla Dansı: Ebru Sergisi
07:06 Otomotivde İhracatın Şampiyonları ödül aldı
07:03 CHP’de ortalık alev alev yanıyor! Kılıçdaroğlu’nun avukatından Özel’e ağır sözler.
07:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
06:59 “Bakan 220 ile Gidiyor, Vatandaşa 50’yi Geçtin Diye Ceza!”
06:55 HPV aşısı ücretsiz oluyor: Uzmanlar 9’lu aşıyı öneriyor
06:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Bilişim Vakfı’dan dünyada bir ilk: Çevre için Yapay Zeka Konferansı

Türkiye Bilişim Vakfı’dan dünyada bir ilk: Çevre için Yapay Zeka Konferansı
02.11.2024
A+
A-

* Türkiye Bilişim Vakfı’nın ev sahipliğinde dünyanın ilk “Çevre için Yapay Zeka Konferansı (AI for Climate Summit) İstanbul’da gerçekleşecek.

* 4 Kasım’da İstanbul Modern’de düzenlenecek olan konferans, dünyanın önde gelen yapay zeka uzmanları ile iklim STK’larını bir araya getirerek iklim çözümü üretmelerini sağlayacak.

* Etkinliğin açılış konuşmalarından birini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci*  Ata Ulaş Dağlıoğlu ’nun haberine göre, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ev sahipliğinde, TBV Başlangıç Noktası platformu (Be Node) ve yapay zekanın önde gelen isimlerinden, dünyaca ünlü Geoffrey Hinton’un kurduğu Vector Enstitüsü iş birliğiyle 4 Kasım’da İstanbul Modern’de düzenlenecek.

İklim için Yapay Zeka Konferansı, dünyanın dört bir yanından yapay zeka uzmanları ve iklim STK’larını bir araya getirerek, ortak projeler üretmelerini sağlayacak.

Konferansa, Kanada, Türkiye, Amerika, İsviçre ve Kırgızistan’dan beş sivil toplum kuruluşu katılacak. Etkinliğin açılış konuşmalarını TBV Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.

Konferansın konuşmacıları arasında Dr. Deval Pandya, Dr. Sedef Akınlı Koçak ve Hatime Ulukaya gibi önemli isimler yer alacak.  Konferans kapsamında yapay zeka uzmanları ve iklim STK’ları dünyanın dört bir yanından gelerek İstanbul’da buluşacaklar, ortak projeler üretmeye çalışacaklar.

İklim Eylemi İçin Küresel Yapay Zeka İttifakı, iklim acil durumlarına uzun vadeli ve yenilikçi çözümler bulmak için Vector’un yapay zeka araştırmacılarını küresel iklim gruplarıyla bir araya getiriyor. Oluşum, en iyi yetenekleri bulmak, karmaşık iklim sorunlarına karşı gelecek vaat eden yapay zeka uygulamalarını belirlemek ve kaynak ve kapasite geliştirme yoluyla etki fırsatlarını artırmayı hedefliyor.

Bağlantı Ortakları
Vector Institute, ekonomik büyümeyi teşvik etmek ve insan yaşamını iyileştirmek için Kanada’nın bilgi birikimi, yaratımı ve yapay zeka (AI) kullanımında mükemmelliği ve liderliği teşvik etme vizyonuna sahip, kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluştur.
Be Node, Türkiye Bilişim Vakfı’nın uluslararası etkileşim platformudur. Öncelikli odak noktası, çağımızın en acil sorunlarına teknik çözümler bulmak için küresel ağlar oluşturmaktır.

Bağış Toplama Ortağı
Turkish Philanthropy Funds (TPF), Türk ve Türk-Amerikan topluluklarına yönelik yüksek etkili sosyal yatırımlar gerçekleştiren ABD’nin önde gelen topluluk vakfıdır. TPF, 2007’den bu yana 81 milyon doların üzerinde bağış topladı ve Türkiye’de ve dünya çapında ekonomik, sosyal ve çevresel ihtiyaçları karşılamaya odaklanan ortaklarıyla birlikte 38 milyon doların üzerinde hibe yatırımı yaptı.

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Gazeteci*  Ata Ulaş Dağlıoğlu    

***

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) hakkında    
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), merkezi İstanbul’da bulunan, iyilik için teknoloji vizyonuyla bu toprakların imzasını dünyaya tanıtmak üzere çalışan çok paydaşlı bir sivil toplum kuruluşudur.

14 Nisan 1995 tarihinde, 114 kurum ve bu kurumlara üye 178 kişi tarafından kurulan bugün itibarıyla 400’ün üzerinde üyesi bulunan vakfımızın hedefi; Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli & saygın paydaşlar ile birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamaktır.

Başlangıç Noktası | Be Node hakkında    
Başlangıç Noktası | Be Node, Türkiye Bilişim Vakfı’nın uluslararası alanda projeler sürdüren platformudur. 2018 yılında kurulan Başlangıç Noktası | Be Node, kırılım teknolojilerinin toplumsal ve çevresel fayda için kullanılması adına küresel işbirlikleri kurar. Geleceğin modellerinin oluşturulmasına öncülük ederek Türkiye sivil toplumunun gücünü ortaya koymayı hedefleyen Başlangıç Noktası | Be Node, Finlandiya, Singapur, ABD, Kanada ve Avrupa’dan partnerle çalışarak pozitif etki yaratır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.