enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Bilişim Vakfı, 2023 yılında gezegenin sağlıklı geleceği için çalışacak

Türkiye Bilişim Vakfı, 2023 yılında gezegenin sağlıklı geleceği için çalışacak
04.01.2023
A+
A-

“Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürme” amacıyla çalışan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 2022 yılında teknoloji ve yapay zekayı odağına aldığı eğitim programlarını hayata geçirdi. Vakfın, 2023 yılı hedefinde gezegenin sağlıklı geleceğine yönelik çalışmalar yapmak ve veriye dayalı projeler geliştirmek yer alıyor. TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, 2023 yılında teknoloji ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan, geleceğe ve çözüm üretmeye odaklı kurumlarla işbirlikleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.İstanbul’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Muhabiri Ulaş DAĞLIOĞLU’nun  haberine göre, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli ve saygın paydaşlarla birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten Türkiye Bilişim Vakfı, 2022 yılında pek çok önemli projeyi hayata geçirdi.

[TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı]

“Geleceğe ve çözüm üretmeye odaklı kurumlarla işbirlikleri yapacağız”TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “TBV olarak hedefimiz, dünyamızın sağlıklı bir geleceğe sahip olmasına yönelik çalışmalar yapmak ve bu hikayede ülkemizin de imzasının olmasını sağlamak. 2022 yılı veri toplamanın ve veriye göre değerlendirmenin önemine dayanarak, bilimin ışığı altında projeler geliştirmek üzere adımlar attığımız bir yıl oldu. Bu kapsamda başladığımız ‘Beyin Göçü mü Beyin Gücü mü‘ projemizin lansmanını 2023 yılında gerçekleştireceğiz. 2023 yılında TBV olarak özellikle teknoloji ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan, geleceğe ve çözüm üretmeye odaklı kurumlarla işbirlikleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Eğitim projelerinde yapay zeka önceliklendirildiTürkiye Bilişim Vakfı ile SAS Türkiye tarafından “Türkiye Dijital Zekasıyla Kalkınacak” sloganıyla hayata geçirilen “Dijital Teknoloji Geliştiriciler” projesi kapsamında Türkiye genelinde 20 üniversiteyle birlikte eğitici eğitimi programları gerçekleştirildi.

Samsung, UNDP ve İTÜ işbirliğiyle başlatılan “Samsung İnovasyon Geliştiriciler Projesi” ise 4 bin 365 başvuru aldı, seçilen 24 kişi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde verilen eğitimlerini tamamladı.

Türkiye Bilişim Vakfı platformlarından Başlangıç Noktası’nın, Danimarka Mülteci Konseyi ve Kodluyoruz işbirliğiyle, katılımcıların kendi teknoloji tabanlı girişimlerini kurmaları, yeni iş modellerinin desteklenmesi ve yenilikçi çözüm önerileriyle dijital istihdama erişimin artırılması amacıyla yeni nesil bir teknoloji tabanlı girişimcilik programı olan Teknoloji Girişimciliği Programı’ndan ise 125 kişi mezun oldu. Program kapsamında 12 başarılı projeye hayata geçirilmesi için maddi destek sağlandı.

Founder One 150 milyon TL’ye ulaştıTBV, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ (İş Bankası) işbirliğiyle 2022 yılında kurulan yeni nesil etki yatırım fonu “Founder One” için öngörülen 300 milyon TL’lik fon büyüklüğünün 150 milyon TL’lik kısmı toplandı.Dijital Türkiye Platformu, AB ile işbirliğini artırmak için çalışıyorTürkiye’de bilgi, iletişim ve elektronik alanlarında standartların oluşturulması ve sorunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla TBV, TÜBİSAD ve TESİD işbirliğiyle oluşturulan ve TBV’nin koordinasyon ve Digital Europe temsiliyetini üstlendiği platform, 2022 yılında önemli projeleri başlattı. AB ile işbirliklerini artıracak çalışma için hazırlıklara başlayan platform, Türkiye’nin dijital alandaki yeteneklerinin AB’nin kurum ve kuruluşlarına tanıtılması ve AB fonlarından faydalanılarak işbirliklerinin artırılmasını hedefliyor. Platform ayrıca Future Unicorn Award 2023 ödülleri için de aday başvurularını toplamaya başladı.

Blockchain Türkiye Platformu yedi çalışma grubu kurduTürkiye Bilişim Vakfı (TBV) liderliğinde, Türkiye’de sürdürülebilir blockchain ekosistemi oluşturarak, bu teknoloji ile yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesine yönelik bir paylaşım platformu oluşturmak amacıyla kurulan Blockchain Türkiye Platformu, 2022 yılında yedi farklı çalışma grubuyla, 48 ayrı grup toplantısı, dört ortak etkinlik ve altı farklı başlıkta yeni rapor yayınladı.

Gazeteci* Ulaş DAĞLIOĞLU

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.