enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye aramaları 5 kat arttı

Türkiye aramaları 5 kat arttı
29.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER :/ Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşların tekrar başlamasına ilişkin kararı sevinçle karşılayan Rus turizm sektörü yetkilileri, Türkiye tatiline yönelik büyük bir talebin olduğuna işaret ediyor. Rusya’da Türkiye biletine yönelik aramalar 5 kat artmış durumda.

Rus turizm sektörü yetkilileri, Türkiye ile Rusya arasında 1 Ağustos’ta, önce İstanbul ve Ankara, 10 Ağustos’tan itibaren de Antalya, Dalaman ve Bodrum arasında tarifeli ve charter uçuşların başlayacak olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkenin önde gelen turizm şirketlerinden Tez Tour’un Basın Sözcüsü Svetlana Baranova, çok sayıda turistin Türkiye ile Rusya arasında sınırların açılmasını sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, “Türkiye istikametinde ertelenmiş büyük bir talep vardı. Türkiye’deki tatil turlarına yönelik ağustos tarihleri için yüksek bir talep bekliyoruz.” dedi.

Türkiye aramaları 5 kat arttı

Yaz sezonunda Türkiye için Moskova ve Rusya’nın bölge şehirlerinden hem tarifeli hem de charter uçuşlar planladıklarını aktaran Baranova, “Rus hükümetinin uçuşların başlayacağını açıkladığı Moskova, St. Petersburg ve Rostov üzerinden de uçuşlar olacak. Uçuşların kısıtlanması nedeniyle ziyaretlerini ertelemek zorunda kalan müşteriler, tur tarihlerini yaz, güz ve 2021’e ertelemişlerdi.” diye konuştu.

Uçuşlar başlayınca talep artacak

Rusya’nın en popüler bilet sitelerinden Tutu.ru’dan Halka İlişkiler Uzmanı Yekaterina Saharova da “Türkiye, Rus tatilcilerin sınırların açılmasını uzun süre beklediği bir ülke konumundadır. Tutu.ru’nun analistlerine göre, 24 Temmuz saat 14.00 itibarıyla Türkiye biletine yönelik aramalar 5 kat artmış durumda.” ifadelerini kullandı.

Saharova, “Sınırların en çok hangi ülke ile açılmasını bekliyorsunuz?” sorusunun yönetildiği bir anketin sonuçlarını paylaşırken, Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Tayland ve Mısır gibi 20 ülkenin bulunduğu listede Türkiye’nin, oyların yüzde 20’sini alarak açık ara birinci olduğunu söyledi.

Rus tatil planlama servisi OneTwoTrip’in Basın Sözcüsü Elena Şelehova ise Rusya ile Türkiye arasında hava yolu ulaşımının açılmasının, turizm sektörü için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bazı tatilcilerin Rusya’daki bölgelerde tatil yaptıklarını belirten Şelehova, “Ancak çok sayıda tatilci de Türkiye dahil olmak üzere yurt dışı tatil noktalarının açılmasını bekliyordu. Türkiye, Rus gezginler için her zaman popüler bir nokta olmuştur.” diye konuştu.

Şirket verilerine göre, geçen yılın ağustos ayında Türkiye’nin, Ruslar nezdinde en çok talep gören 5’inci ülke olduğunu aktaran Şelehova, “Eylülde ise bu talep daha da artmıştı ve Türkiye 3’üncü sıraya tırmanmıştı.” dedi.

Şelehova, Rusların Türkiye’de genellikle eylül-ekim aylarında, “kadife sezonu” olarak adlandırılan dönemde tatil yaptıklarını hatırlatarak, uçuşların başlamasından sonra talebin artacağını söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.