enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:02 SPD Hidropolitik Akademi Direktörü Dursun Yıldız ; “Hindistan ve Pakistan arasında su stratejileri savaşı var”. 
09:30 Kanal D ekranlarının uzun soluklu polisiye dizisi Arka Sokaklar’a Gökçe Kurt karakteriyle katılan Yasemin Allen, kimdir?
08:45 Bakan Yerlikaya: Çocuklarımızın hayatıyla oynayan hiçbir servis şoförünün trafikte yeri yoktur…
08:40 Terörizmle Mücadele ve Müzakere -III-
08:27 Kastamonu Belediyesi’ne ait özel hastane ruhsatı gündeme alınırken, eski belediye başkanı Galip Vidinlioğlu da açıklamalarda bulundu…
08:21 Yılmaz Erdoğan ‘İnci Taneleri’ dizisinde çok yorulduğu için final yapmak isterken Kanal D harekete geçti…
08:08 MSB Yaşar Güler, “Kıbrıslı soydaşlarımızın güvenliği her zaman önceliklidir”…
07:59 TÜİK’in Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırması sonuçlandı…
07:53 Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın deyimi ile “Türk tarihçiliğinin medârı iftiharı” Halil İnalcık…
07:44 CHP lideri Özgür Özel’in erken seçim hedefi için “sürpriz hamle” planı ortaya çıktı…
22:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi Açılış Töreni’nde konuştu…
22:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkı geleceğe güven ve umutla bakmayı herkesten çok hak etmektedir”…
19:23 Araştırmacı Gazeteci Enver Everdi’nin eşi Hüsna Everdi hayatını kaybetti…
14:46 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:29 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi…
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye-Afganistan-Pakistan’dan ortak bildiri

Türkiye-Afganistan-Pakistan’dan ortak bildiri
24.04.2021
A+
A-

UHA HABER / Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında ortak bildiri yayımlandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Hanif Atmar ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mahdum Şah Mahmud Kureyşi, İstanbul’da bir toplantı yaptı.

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı sonunda ortak bir bildiri yayımlandı. Bildiriye göre, 3 bakan da egemen, bağımsız, demokratik ve birleşik bir Afganistan’ı destek için bağlılıklarını yineledi.

Türkiye, Katar ve BM’nin çabaları takdir edildi

Sürdürülebilir barışın yalnızca Afgan öncülüğü ve sahipliğinde, Afganistan’daki çatışmaları sonlandıracak kalıcı bir ateşkes ve kapsayıcı siyasi uzlaşıyı amaçlayan bir siyasi süreçle sağlanabileceği açıklandı.

Adil ve kalıcı bir siyasi uzlaşı için Afganistan barış sürecine ve Doha’da devam eden Afganistan Barış Müzakerelerine olan destekler vurgulandı.

Bildiride, devam eden Afganistan Barış Müzakerelerine hız kazandırmak üzere İstanbul’da üst düzey bir toplantı düzenlemek için Türkiye, Katar ve BM’nin çabaları takdir edildi.

Afganistan’daki saldırılara kınama

İstanbul Konferansının ilgili taraflarla yapılan kapsamlı istişarelerin ardından ileri bir tarihe ertelendiği hatırlatıldı. Tüm taraflara, özellikle Taliban’a, Afgan halkının, bölgenin ve uluslararası toplumun arzuladığı barışı sağlayacak kapsayıcı ve müzakere edilmiş bir uzlaşıya bağlılığını teyit etmeleri çağrısı yapıldı.

Afganistan’da yüksek düzeyde seyreden şiddetten, özellikle sivil kayıplardan duyulan üzüntü dile getirildi. Kamu çalışanları, sivil toplum aktivistleri, insan hakları koruyucuları, gazeteciler ve medya çalışanlarını hedef alan saldırılar özellikle kınandı.

Yüksek düzeyde seyreden şiddete bir son verilmesi ve barış görüşmelerine uygun bir atmosfer sağlanması için hemen bir ateşkese ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Afganistan’a mültecilerin dönüşü için “uygun koşul” çağrısı

Siyasi ve güvenlik işbirliğinden ekonomik entegrasyona kadar bölgesel istikrara katkı sağlayan temel bir platform olan Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci’nin önemi anlatıldı. Terörün tüm şekil ve tezahürleriyle mücadele konusundaki ortak kararlılıklar yinelendi.

40 yılı aşkın süredir Afgan mültecilere ev sahipliği yapan bölge ve komşu ülkelerinin, özellikle Pakistan ve İran’ın oynadığı rolden bahsedildi. Mültecilerin iyi donanımlı bir planla gönüllü, güvenli, onurlu, çabuk ve sürdürülebilir geri dönüşü için Afganistan’da uygun koşulların sağlanması için çağrıda bulunuldu.

Uluslararası topluma, Afgan mültecilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için ev sahibi ülkeleri desteklemeye devam etme ve Afganistan hükümetinin geri dönüş ve yeniden entegrasyon çabalarına katkı sağlama çağrısı yapıldı.

İşbirliği konuları görüşüldü

Ulaştırma, ticaret, enerji, halklararası ilişkiler, eğitim, sosyal ve kültürel değişim ve turizm alanlarında bölgesel bağlantısallığı artırmak üzere işbirliğini geliştirme çabaları vurgulandı.

COVID-19 salgınının ekonomik büyüme ve kamu sağlığı üzerindeki derin etkileri tartışıldı. Bu sınamayla verimli bir şekilde mücadele etmek üzere uluslararası işbirliği ve dayanışma çağrısı yapıldı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.