enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye-Afganistan-Pakistan’dan ortak bildiri

Türkiye-Afganistan-Pakistan’dan ortak bildiri
24.04.2021
A+
A-

UHA HABER / Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında ortak bildiri yayımlandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Hanif Atmar ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mahdum Şah Mahmud Kureyşi, İstanbul’da bir toplantı yaptı.

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı sonunda ortak bir bildiri yayımlandı. Bildiriye göre, 3 bakan da egemen, bağımsız, demokratik ve birleşik bir Afganistan’ı destek için bağlılıklarını yineledi.

Türkiye, Katar ve BM’nin çabaları takdir edildi

Sürdürülebilir barışın yalnızca Afgan öncülüğü ve sahipliğinde, Afganistan’daki çatışmaları sonlandıracak kalıcı bir ateşkes ve kapsayıcı siyasi uzlaşıyı amaçlayan bir siyasi süreçle sağlanabileceği açıklandı.

Adil ve kalıcı bir siyasi uzlaşı için Afganistan barış sürecine ve Doha’da devam eden Afganistan Barış Müzakerelerine olan destekler vurgulandı.

Bildiride, devam eden Afganistan Barış Müzakerelerine hız kazandırmak üzere İstanbul’da üst düzey bir toplantı düzenlemek için Türkiye, Katar ve BM’nin çabaları takdir edildi.

Afganistan’daki saldırılara kınama

İstanbul Konferansının ilgili taraflarla yapılan kapsamlı istişarelerin ardından ileri bir tarihe ertelendiği hatırlatıldı. Tüm taraflara, özellikle Taliban’a, Afgan halkının, bölgenin ve uluslararası toplumun arzuladığı barışı sağlayacak kapsayıcı ve müzakere edilmiş bir uzlaşıya bağlılığını teyit etmeleri çağrısı yapıldı.

Afganistan’da yüksek düzeyde seyreden şiddetten, özellikle sivil kayıplardan duyulan üzüntü dile getirildi. Kamu çalışanları, sivil toplum aktivistleri, insan hakları koruyucuları, gazeteciler ve medya çalışanlarını hedef alan saldırılar özellikle kınandı.

Yüksek düzeyde seyreden şiddete bir son verilmesi ve barış görüşmelerine uygun bir atmosfer sağlanması için hemen bir ateşkese ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Afganistan’a mültecilerin dönüşü için “uygun koşul” çağrısı

Siyasi ve güvenlik işbirliğinden ekonomik entegrasyona kadar bölgesel istikrara katkı sağlayan temel bir platform olan Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci’nin önemi anlatıldı. Terörün tüm şekil ve tezahürleriyle mücadele konusundaki ortak kararlılıklar yinelendi.

40 yılı aşkın süredir Afgan mültecilere ev sahipliği yapan bölge ve komşu ülkelerinin, özellikle Pakistan ve İran’ın oynadığı rolden bahsedildi. Mültecilerin iyi donanımlı bir planla gönüllü, güvenli, onurlu, çabuk ve sürdürülebilir geri dönüşü için Afganistan’da uygun koşulların sağlanması için çağrıda bulunuldu.

Uluslararası topluma, Afgan mültecilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için ev sahibi ülkeleri desteklemeye devam etme ve Afganistan hükümetinin geri dönüş ve yeniden entegrasyon çabalarına katkı sağlama çağrısı yapıldı.

İşbirliği konuları görüşüldü

Ulaştırma, ticaret, enerji, halklararası ilişkiler, eğitim, sosyal ve kültürel değişim ve turizm alanlarında bölgesel bağlantısallığı artırmak üzere işbirliğini geliştirme çabaları vurgulandı.

COVID-19 salgınının ekonomik büyüme ve kamu sağlığı üzerindeki derin etkileri tartışıldı. Bu sınamayla verimli bir şekilde mücadele etmek üzere uluslararası işbirliği ve dayanışma çağrısı yapıldı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.