Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
* 2025 Türk Dünyası Kültür Başkenti Aktau’da bu yıl 5’ncisi düzenlenen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’nde, Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde”yle ödül kazandı.
* Haberin detayı!…
TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency
KAZAKİSTAN (Aktau), 25 EKİM 2025 – Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) ev sahipliğinde, 2025 Türk Dünyası Kültür Başkenti Aktau’da düzenlenen bu yıl 5.’ncisi olan Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, kapanış ve ödül töreniyle tamamlandı.
Ödül töreninde Türk Yönetmen Cenk İzgören, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” ile Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivalinden ülkemiz adına ödül almaya hak kazandı.

Türk Yönetmen Cenk İzgören “Rayların Ötesinde” adlı filmini, Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015’te çıkan kavgada uğradığı saldırı sonrasında hayatını kaybeden, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları’nın üniversitedeki sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına ithaf etti.
Cenk İzgören
Ödülle ilgili olarak TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency‘na açıklamalarda bulunan genç yönetmen İzgören, “Türk milletinin özünü oluşturan insani ve kültürel değerleri asırlar sonrasına dahi nakşeden gönül ozanı Bilge Korkut Ata’ya atfetilen KORKUT ATA TÜRK DÜNYASI FİLM FESTİVALİ ile, Türk dünyası sinemasının kültürel ve düşünsel alt yapısının sinema profesyonellerinin yanı sıra genç kuşakların ilgisine sunulması, Türk dünyasının kültürel kodlarını taşıyan sinema eserlerinin izleyici ile buluşmasına öncülük edilmesi, kültürel ve sanatsal işbirliği olanaklarının arttırılması ve sinema sanatı vasıtasıyla müşterek tarihi, kültürel ve toplumsal değerlerimizin güçlenmesine ve zenginleşmesine katkı sağlanması amaçlanmakta” olduğunu vurguladı.
“Rayların Ötesinde” adlı filmiyle festivalde milli bir duruş sergilediğini belirterek, özellikle genç sinemacılara olumlu bir rol model oluşturmak ve cesaret aşılamak istediğini ifade etti.
Cenk İzgören
18 Şubat 1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezunu olan ve şimdiye kadar 11 film ve dizide rol alan Cenk İzgören, Kanal D ekranlarında yayınlanan “İsimsizler” dizisinde Mahmut karakterini canlandırdı.
İzgören, ayrıca Sıla, Kader, Pusat, Sözün Bittiği Yer, Son Ağa, İstiklal, Aynadaki Düşman, Ölümsüz Kahramanlar, Bahar Dalları gibi bir çok projelerde rol aldı.
2022 yapımı “Kafes: İki Savaş Arasında” filmin de yönetmeni olan Cenk İzgören’in kaleme almış olduğu, kısa öyküleri de bir dönem Hece ve Varlık adlı Edebiyat dergilerinde yayınlandı.
Profesyonel olarak kickboks, binicilik, motosiklet, kılıç ve atıcılık sporlarıyla da uğraşan ve gerçek adı Cengpola İzgören olan genç ödüllü yönetmen, oyunculuğunun yanısıra müzikle ilgileniyor, Gitar ve bateri çalıyor.
Yönettiği Bazı Tiyatro Oyunları:
Dı Hundır De – İçerdekiler / Yönetmen – 2013
Rol Aldığı Diziler:
İsimsizler (Mahmut Önder, 2017)
Bahar Dalları (Cihan, 2009)
Aynadaki Düşman (Kagir, 2009)
Son Ağa (Muharrem, 2008)
Pusat (Konuk Oyuncu, 2007)
Oyun Bitti (Serhat, 2007)
Kader (Turgay, 2007)
Sıla (Mustafa, 2006)
Rol Aldığı Diziler:
İstiklal: Karboğazlı Hatice Bacı (Molla Mehmet, TV Filmi 2008)
Sözün Bittiği Yer (Komiser Yardımcısı, 2007)
Kınalı Kuzular: Hasan Ethem (Vanlı Haydar, TV Filmi 2007)