enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk jetleri Frontex uçağını kovaladı iddiası

Türk jetleri Frontex uçağını kovaladı iddiası
03.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Alman hükümetinin soru önergesine verdiği yanıta göre, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki uçağın, Frontex çatısı altında görev yapan bir Danimarka uçağını Ege Denizi üzerinde dakikalarca kovaladığı belirtildi. 

Alman hükümetinin bir soru önergesine verdiği yanıta göre, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki uçak, Mart ayında AB Sınır ve Sahil Koruma Dairesi (Frontex) adına görev yapan Danimarka’ya ait bir keşif uçağını dakikalarca Ege Denizi üzerinde takip etti. (TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, muhalefetteki Sol Parti milletvekili Andrej Hunko’nun soru önergesine hükümet tarafından verilen yanıtta, olayın Ege Denizi üzerine, Yunan hava sahasında yaşandığı öne sürüldü.

Ege Denizi üzerinde keşif uçuşları, bir Frontex operasyonu olan “Aegean 2020” kapsamında yapılan bir uygulama. Frontex, Avrupa’nın başka bölgelerindeki görevlerinin kapsamını, koronavirüs salgını nedeniyle küçültmüş ya da görevi tamamen iptal etmiş olmasına karşı “Aegean 2020” korona krizi öncesinde olduğu gibi devam ediyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Almanya’nın; İtalya, İspanya, Bulgaristan ve Arnavutluk’taki Frontex görevlerine verdiği desteği şimdilik durdurduğu ve tamamen Yunanistan’daki Frontex görevine odaklanıldığı bildirildi. Almanya, Yunanistan-Türkiye sınırında güvenliğin sağlanmasına katkı sağlayan Frontex görevine, federal ve eyalet emniyet birimleri ile gümrük idaresinden toplam 82 polis ile katkı sağlıyor.

Hunko hem Yunanistan’ı, hem Türkiye’yi suçladı

Soru önergesini veren Sol Parti milletvekili Hunko, Türkiye ile Yunanistan arasındaki deniz ve kara sınırının askeri bir alana dönüştüğünü ifade ederek, Yunan hükümetinin Ege adalarındaki kamplarda binlerce sığınmacıyı “caydırıcılık” adına olabilecek en kötü koşullarda barınmaya zorladığını dile getirdi. Hunko, Türkiye’nin ise sığınmacıları, “Suriye’yi işgal ve Libya’ya silah gönderme siyasetine tepki vermemesi için, Avrupa Birliği’ne karşı baskı aracı olarak” kullandığını iddia etti.

Türkiye Şubat ayında Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacıları durdurmayacağını ilan etmiş, bunun üzerine büyük çoğunluğu yabancı sığınmacılar ve göçmenlerden oluşan binlerce kişi önce Yunanistan’a, ardından da Avrupa Birliği’nin farklı ülkelerine gidebilmek için Türkiye-Yunanistan sınırına yığılmıştı. Yunanistan ise geçişlere izin vermemiş ve sınır hattını oluşturan Meriç nehrinin her iki tarafında karşılıklı olarak göz yaşartıcı gaz kullanılmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından da Frontex, bölgede görev yapan ekibini takviye ederek güçlendirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 3 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.