Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) “Dış Bakış” dergisi okurlarıyla buluştu

* Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi (TUDPAM) tarafından yayımlanan “Dış Bakış” dergisinin Temmuz 2025 sayısı -Orta Doğu 2- güncel gelişmelerin yanı sıra bölgenin geleceğine ışık tutan kapsamlı analizlerle okurlarıyla buluştu.
* İşte detayları! …
TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency
ESKİŞEHİR, 20 AĞUSTOS 2025 – Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi (TUDPAM) tarafından yayımlanan “Dış Bakış” dergisinin Temmuz 2025 sayısı -Orta Doğu 2- güncel gelişmelerin yanı sıra bölgenin geleceğine ışık tutan kapsamlı analizlerle okurlarıyla buluştu.
Derginin bu sayısı, Orta Doğu’da yaşanan hızlı değişimlerin yalnızca bölgesel dengeleri değil, küresel siyaseti ve Türkiye’nin dış politikasını hangi boyutlarıyla şekillendirdiğini farklı perspektifler sunarak analiz ediyor.
TUDPAM Başkanı Hüseyin Yeltin
TUDPAM Başkanı Hüseyin Yeltin, takdim yazısında, “Bu sayımız, yalnızca mevcut gelişmeleri değerlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda geleceğe dair stratejik bakış açıları sunan kapsamlı bir içerik barındırıyor. Katkı sunan tüm yazarlarımıza teşekkür eder, siz değerli okuyucularımıza verimli bir okuma dilerim.” ifadelerine yer verdi.
Yeltin ayrıca, Temmuz sayısının hazırlanmasında büyük emek gösteren dergi editörleri Ahmet Ziya Gökalp ve Zeynep Gizem Özpınar başta olmak üzere; sayfa ve kapak tasarımıyla katkı sunan Görkem Berk Gedikli’ye, dil editörlüğünü üstlenen Simanur Şen’e ve yayın kurulunda görev alan Mustafa Metin Kaşlılar ile Anıl Uğur’a içten teşekkürlerini iletti.
Sayının Öne Çıkan Yazıları:
· Prof. Dr. İsmail Şahin – İbrahim Anlaşmaları ile Bastırılan Direniş, Aksa Tufanı ile Geri mi Döndü?
· Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe – İsrail’in Yayılmacı Politikası ve Bölgeye Etkileri
· Dr. Damla Taşkın – Suriye ve Gazze Bağlamında Türkiye’nin Liderliği ve Fransa’nın Diplomatik Hamlesi
· Dr. Mehmet Akif Koç – Orta Doğu’nun Şekillenmesi ve Hegemonya Savaşlarına Alternatif Bir Bakış
· (E) Büyükelçi Erdem Ozan – “Yeni Orta Doğu”: Normalleşme İllüzyonlarının Şifreleri
· Burak Can Çelik – Esad Sonrası Suriye’de Barışın Önündeki Engeller: Realpolitik Bir Değerlendirme
· Faruk Baybars – Orta Doğu’daki Gizli Servislerin İstihbarat Rekabeti
· Haydar Oruç – UCM’nin Netanyahu ve Gallant Kararı Bağlamında Uluslararası Hukukun İsrail Sorunu
Alanında yetkin akademisyen, Büyükelçi ve araştırmacıların katkılarıyla ortaya çıkan bu çalışmalar, Türkiye’nin dış politikasındaki karar verici enstrümanları etkileyen mekanizmalarını analiz ederken, diğer bir yandan bölgedeki güç dengelerini, aktörlerin arasındaki etkileşimi ve uluslararası sistemdeki rol üstlenme bağlamında önem arz edecek analitik açılımlar sunmaktadır.