enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türk Bayrağını öpmeleri bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor”

“Türk Bayrağını öpmeleri bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor”
19.04.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vakıf bağışçıları için düzenlenen iftar programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Yardım götürdüğümüz yerlerde insanların Türkiye Diyanet Vakfı yeleğinin üzerindeki Türk Bayrağını koşup öpmeleri var ya o bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vakıf bağışçıları için düzenlenen iftar programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı yemekhanesinde düzenlenen iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayının mağfiret günlerinin idrak edildiğini belirterek, “Ayet-i kerimede Cenâb-ı Hak; “Mağfirete koşunuz ve cennete koşunuz. O cennet ki onun genişliği ve büyüklüğü gökler ve yer kadardır. Muttakiler için hazırlanmıştır.” Muttakiler, Allah’ın emirlerini en güzel bir şekilde yerine getirenler, nehiylerinden en güzel bir şekilde kaçınanlardır. Ayet-i kerimede; “O muttakiler ki onlar infak ederler.” Yani muttakilerin tanımında Cenab-ı Hak ilk olarak infak edenleri sayıyor.” diye konuştu.

“Türkiye Diyanet Vakfı iyilik yapmamıza vesile oluyor”

Başkan Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın iyilik zeminini hazırlayan bir vakıf olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye Diyanet Vakfı iyiliğe vesiledir. Bizim iyilik yapmamıza vesile oluyor. Kimimiz emeğimizle, kimimiz gücümüzle, malımızla vesile oluyoruz. Neticede ölüm ve ölüm sonrası hayat vardır. Biz buna inananlardanız. ‘Oku bakalım kitabını’ denildiğinde o amel defterinde bir şeyler görmemiz lazım. Onun için dünyada varız. Kur’an-ı Kerim’de; “Hanginiz daha güzel işler yapıyorsunuz diye Allah sizi imtihan etmek için yarattı” buyuruyor. O imtihanı ne ile kazandığımızı Cenab-ı Hak önümüze koyacak orada bakacağız. Rabbim bizleri iyilik için koşmaktan mahrum eylemesin.”

“Bizim dinimizin hedefi esasında bütün insanlık”

“Yeryüzü iyilik ile güzelleşecek ve hedefimiz bu.” diyen Başkan Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı’nın logosunun altında ‘yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar’ yazıyor. Dünyanın her yerinde inancı ne olursa olsun bütün insanlar huzur içerisinde olsun. Bizim dinimizin hedefi esasında bütün insanlık. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Arafat’ta okuduğu Veda Hutbesi’nde ‘Ey İnsanlar’ diye hitap etmesinin hikmeti burada yatıyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 1003 şubesi olduğunu ve yurt içi ile yurt dışında mazlumlara ve mağdurlara ulaşmaya çalıştığını söyledi.

“Türk Bayrağını öpmeleri bütün yorgunluğumuzu alıyor”

Başkan Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı çalışanlarının yurtdışında yaptığı hizmetlerde yaşadığını anıları anlatarak, “Yardım götürdüğümüz yerlerde insanların Türkiye Diyanet Vakfı yeleğinin üzerinde ki Türk Bayrağı’na koşup da o Bayrağı öpmesi var ya, o bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor. Türkiye’nin, Türk milletinin ne kadar cömert, ne kadar paylaşımcı, ne kadar yardımlaşma ruhu ile dolu olduğunu gösteriyor. 2019 yılında örneğin sadece Kurban bayramında biz 149 ülkeye ulaştık. Ramazan aylarında 100 civarında ülkeye ulaşıyoruz elhamdülillah. Peygamber Efendimizin, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifini en güzel bir şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın kısaca yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı’nın her yurdu bir okul gibi çalışıyor. Hayri ile sosyal hizmetlerimiz var. Ramazan yardımları, vekalet yoluyla kurban çalışmaları, eğitim hizmetleri, yurtdışı ve yurtiçi kriz bölgeleri, su kuyusu, yetim çalışmaları, inşaat ve teknik hizmetler müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar, yurt dışı ve yurtiçi cami hizmetleri, Kur’an kursu hizmetleri gibi çalışmalarımız var.” şeklinde konuştu.

İftar programına, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ve Türkiye Diyanet Vakfı bağışçıları ile aileleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, iftar programının ardından Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde teravih namazını kıldırdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.