enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF), geleneksel “Kybele” ödülü Almanya’dan König ve Türkiye’den Böcek’e verildi

Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF), geleneksel “Kybele” ödülü Almanya’dan König ve Türkiye’den Böcek’e verildi
16.03.2025
A+
A-

* Türk-Alman dostluk köprüsünü güçlendiren çalışmaları nedeniyle, bu yıl “Kybele” ödülü Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e takdim edildi.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Nürnberg’den Gazeteci İlhan BABA’ın haberine göre, Almanya’da faaliyet gösteren Türk-Alman Dostluk Federasyonu (DTF), her yıl geleneksel olarak Türkiye ile Almanya arasında spor, ekonomi, politika ve eğitim gibi çeşitli alanlarda başarılı çalışmalar gerçekleştirenlere verilen “Kybele” ödülü, bu yıl Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e verildi.

Almanya'da DTF'in geleneksel “Kybele” ödülü König ve Böcek’e verildi

Böcek’e ödülü Bavyera Eski Başbakanı Dr. Günther Beckstein, König’e ise ödülünü Münih Eski Belediye Başkanı Christian Ude taktim etti.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasının tarihi toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine, siyasiler ve ekonomi  dünyasından isimler katıldı.

Muhittin Böcek: “Antalya Barış ve Özgürlüğün Başkenti”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törende yaptığı konuşmada, Antalya’nın barış ve özgürlüğün başkenti olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz Antalya’da huzur içinde tatillerini yapmaktadır. Bu yüzden Antalya, sadece bir turizm merkezi değil, aynı zamanda barış ve diplomasi forumlarının buluşma noktalarından biridir. Kardeş şehir projesine önem veriyoruz. Çevre, gençlik ve spor alanlarında birlikte gerçekleştirilen projelerin gelecek nesillere de fayda sağlayacağını söyledi ve ödüle bize layık gören DTF Başkanı Cihan Sendan nezdinde emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Marcus König: “Kültürler Arası Dayanışma Devam Etmeli”

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König de ödül töreninde yaptığı konuşmasında, “Nürnberg ve Antalya kardeş şehir ilişkileri sayesinde farklı kültürler bir araya geliyor. Bu birliktelik, iki şehir için de büyük bir kazançtır” dedi.

İkinci dünya savaşında yerle bir olduktan sonra tekrar  ekonomik ve kültürel olarak küllerinden yeniden doğan Nürnberg’de 40 bin Türk’le birlikte, bütün göçmenlere eşit hizmet sunduğunu belirten König, “Ben sadece Almanların değil, burada yaşayan herkesin belediye başkanıyım. Bizler Nürnberg ile Antalya olarak kendi alanımızda barışı sağlamaya devam edeceğiz. Bu ödül benim için bir onur olduğu kadar, çalışmalarımızı sürdürme konusundaki motivasyonumuzu da arttıracaktır” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın kardeşi bizler birbirimizden bir şey öğrenebiliriz
Antalya’ya gittiğimde Nürnberg’den giden eski tramvayların kullanıldığını gördüm  Biz de buradaki meclis görüşmelerinde, “Eski tramvaylarımız Antalya’da kullanılıyor da neden burada bizler eski tramvayları kullanmak için çaba sarf etmiyoruz, diye sorduğum günler oluyor” dedi.

DTF: “Türk-Alman Dostluğu Tarihe Dayanıyor”

Türk Alman Dosstluk Federasyon (DTF) Başkanı Cihan Sendan ise, iki ülke arasındaki dostluğun tarihi derinliklerine vurgu yaparak, “1761’de Osmanlı İmparatorluğu ve Alman Prenslikleri arasında imzalanan ilk dostluk ve ticaret anlaşmasından sonrasında 1961’deki işgücü göçü imzalanarak dostluklar pekiştirildi. Almanya ve Türkiye’nin ortak bir kaderi vardır. Avrupa, Türkiye’yi eşit bir partner olarak görmeli ve bu dostluğu geleceğe taşımalıdır. 2026 yalından itibaren Kybele ödülleri yenilik, işbirliği ve karşılıklı takdir için uluslararası bir sembol haline gelecek. Bu ödül, sadece geçmişi değil, geleceği de şekillendiren bir dostluk simgesi olacak” dedi.

Türkiye denilince aklıma temizlik işçileri değil Grundig geliyor

Bavyera Eski Başbakanı Dr. Günther Beckstein, “Antalya-Nürnberg, Kemer-Schbach, Fürth-Marmaris kardeş şehirlerin oluşmasında emeğim var. Bu nedenle Türkiye’ye gidip geliyorum. Türkiye deyince aklıma temizlik işçileri değil Grundig aklıma geliyor. Binlerce Türk bu şirketin büyüklüğünü sağladı. Sonunda Türk insanları tarafından satın alındı. Türkiye çok güzel ve çok kültürlü bir ülke. Her zaman sevinerek oraya giderim.” şeklinde konuştu.

İlhan Baba – Generalkoordinator – Radio Baba | LinkedIn

Gazeteci* İlhan BABA/NÜRNBERG

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.