enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tunus Gazeteciler Sendikasından “Al Jazeera’nin ofisini açın” çağrısı

Tunus Gazeteciler Sendikasından “Al Jazeera’nin ofisini açın” çağrısı
12.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Tunus Gazeteciler Sendikası, yaklaşık 2 hafta önce yapılan baskının ardından kapatılan Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun Tunus ofisinin yeniden açılması çağrısında bulundu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Tunus Gazeteciler Sendikası, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Kays Said’e seslendi.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Said’e Al Jazeera televizyonunda çalışan basın mensuplarının ofislerine dönmelerine imkan tanıması çağrısı yapıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Sendika, Said’den bilgiye erişim hakkına saygı duyması ve gazetecilerin doğru bilgiye zamanında ulaşımını kolaylaştırması talebinde bulundu.

Açıklamada ayrıca İçişleri Bakanlığı memurlarından, sahadaki gelişmeleri takip eden gazetecilerin çalışmalarına engel olmamaları istendi.

Al Jazeera’nin başkent Tunus’taki ofisine baskın

Tunus Cumhurbaşkanı Said’in 25 Temmuz gecesi aldığı olağanüstü kararların ardından, güvenlik güçleri Al Jazeera’nin başkent Tunus’taki ofisine baskın düzenlemişti.

Al Jazeera’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Tunus makamlarınca öncesinde herhangi bir uyarı yapılmaksızın gerçekleştirilen baskın sonrası tüm çalışanların ofisten çıkarıldığı, cihaz ve telefonların kapatılmasının istendiği aktarılmıştı.

Tunus’ta ne olmuştu?

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülke genelinde düzenlenen protestoları gerekçe göstererek 25 Temmuz’da, anayasanın cumhurbaşkanına olağanüstü yetkiler tanıyan 80’inci maddesini hayata geçirdiğini duyurmuştu.

Grafik: TRT Haber

[Grafik: TRT Haber]

Said, Başbakan Hişam el-Meşişi’yi azlettiğini, Meclisin çalışmalarını 30 gün boyunca dondurduğunu ve tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını açıklamıştı.

Tunus’ta bazı kesimler bu kararları desteklerken, diğer bir kesim yasaların ihlal edildiğini belirtmiş ve bu durumu “darbe girişimi” olarak nitelendirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.