enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:14 Suriye Dışişleri Bakanı Euronews’e konuştu: ‘Zorla geri dönüş Suriye’de kaosa yol açar’
20:36 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Adana’da Fatih Terim Spor Müzesi inşa edilecek.
20:19 Dışişleri Bakanı Fidan, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri, Avrupa İşleri ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Maxime Prevot ile Ankara’da bir araya geldi.
18:30 Afyonkarahisar Gastronomisi, Uluslararası Çalıştay ve Aşçılık Kampı Tamamlandı
16:31 Haber-Yorum : Sokaklardaki “İyi Niyetli” Tehlike: Hantavirüs ve Bozulan Ekoloji
15:18 Rize’nin Derebaşıspor Takımı Süper Amatör Lig’e yüksel
14:45 Türkiye ve Dünya Gündemi kısa kısa
12:54 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency: Türkiye ve Belçika arasında Gündem Ulaştırma
08:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gidiyor
08:43 Meteoroloji’den 3 ayrı uyarı: Sağanak, fırtına ve çöl tozuna dikkat
08:15 ABD ara seçimlerine en çok para döken zenginler
08:01 Resmi Gazete’de bugün (13.05.2026)
07:54 Ekonomi ve siyaset gündemi – 13 Mayıs 2026
23:50 Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ikinci el araç piyasasında hareketliliği artırdı.
23:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk diasporasına sırtımızı dönemeyiz
22:43 Yunanistan’da vatandaşların yüzde 72’si ülkede hukukun üstünlüğünün olmadığını söylüyor  
22:02 Afyonkarahisar ve Dinar belediye başkanları AK Parti’ye katıldı
21:51 Özkan Yalım’ın ek ifadesi alınacak
21:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “ABD ile İran arasında devam eden müzakerelerde en önemli önceliğin ateşkesin sürmesi”
20:01 Yalova’nın Ata Tohumları Türkiye’nin Dört Bir Yayına Yayılıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik

TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
08.11.2025
A+
A-

* 2024 yılına ilişkin sanayi sektörü nihai enerji tüketim istatistiklerini açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi sektöründe geçen yıl nihai enerji tüketiminin 1 milyon 717 bin 368 terajul olduğunu belirtti.

* İşte haberin detayı!… 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ataner YÜCE (@AtanerYuce) / X

ANKARA, 08 KASIM 2025 – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılına ilişkin sanayi sektörü nihai enerji tüketim istatistiklerini açıkladı.

Buna göre sanayi sektöründe 2024’te 1 milyon 717 bin 368 terajul enerji tüketildi.

Alt sektörler itibarıyla tüketimdeki en büyük payı yüzde 28,8 ile “diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı” sektörü aldı.

Bu sektörü yüzde 22,7 ile “ana metal sanayisi“, yüzde 10,9 ile “gıda ürünleri imalatı” ve yüzde 7,4 ile “tekstil ürünlerinin imalatı” takip etti.

Kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı” sektörünün nihai enerji tüketimindeki payı yüzde 6,2 olurken “inşaat” sektörünün payı yüzde 4,8 olarak belirlendi.

En çok tüketilen enerji kaynağı elektrik

Elektrik, 485 bin 163 terajulla en çok tüketilen enerji kaynağı oldu.

Sanayi sektöründe enerji kaynaklarının payları incelendiğinde, yüzde 28,3 ile elektrik, yüzde 23,6 ile doğal gaz, 22,6 ile katı fosil yakıtlar ve yüzde 14 ile petrol ürünleri en çok tüketilen enerji kaynakları olarak kayıtlara geçti.

Alt sektörler itibarıyla enerji tüketiminin en yoğun olduğu “diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı” sektöründe en çok tüketilen enerji kaynağı yüzde 32,7 ile petrol ürünleri oldu. Bunu, yüzde 27,5 ile katı fosil yakıtlar, yüzde 18,2 ile doğal gaz, yüzde 12,7 ile elektrik izledi.

Araştırma, imalat sanayisi ve inşaat sektörlerini kapsayacak şekilde, örnekleme yöntemiyle seçilen ve sektörün tümünü temsil edecek 24 bin 671 girişime uygulanan bilgisayar destekli internet görüşmesi yöntemiyle gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.