enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜBİTAK müsilaj sonuçlarını hafta ortası Bakanlığa sunacak

TÜBİTAK müsilaj sonuçlarını hafta ortası Bakanlığa sunacak
14.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / TÜBİTAK Başkanı Mandal, Marmara’da görülen müsilajla ilgili numuneler aldıklarını belirterek, fiziksel, kimyasal ve toksikolojik analizleri içeren çalışmanın sonuçlarını hafta ortasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edeceklerini söyledi.

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Koronavirüsün Genetik Karakterizasyonunun Gelecek Hafta Çıkarılacağını Bildirdi - Malatya Cadde Haber Genel(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Mandal, Kuşadası Körfezi’nde deprem araştırmaları yapan TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi’nin İzmir Limanında karşılanması töreni sonrası gazetecilerin Marmara Denizi’nde görülen müsilajla ilgili sorularını yanıtladı.

Bu konuda TÜBİTAK’a görev verildiğini belirten Mandal, bu kapsamda bölgeden müsilaj odaklı değişik numuneler alındığını anlattı.

Bu numunelerle ilgili olarak 2 grup çalışma yapılmasının istendiğini kaydeden Mandal, “Bunlardan bir tanesi bunun analizi. Hem fiziksel hem kimyasal hem de toksikolojik anlamda. Bu çalışmaların önemli bir kısmını tamamladık. Hafta ortasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teslim etmiş olacağız” diye konuştu.

R/V TÜBİTAK MARMARA Gemisi | ÇEVRE ve TEMİZ ÜRETİM ENSTİTÜSÜ“Bu süreçte katkı vermeye devam edeceğiz”

Bu konudaki çalışmaların bilimsel veriye dayanmasının önemini vurgulayan Mandal, şöyle devam etti:

“Bizim şu an elimizde veriler var ama açıklayacak olan kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız. Şu an bunun bertarafı konuşuluyor tabi ama bu sürecin yanında bu bir biokütle, gübre olarak kullanılabilir mi, ikinci kapsamda da bu çalışma TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezince gerçekleştiriliyor. Diğer kurumlarımızla iş birliğindeyiz. Bu süreçte katkı vermeye devam edeceğiz.”

Mandal, müsilaj sürecinde yasal yaptırımlar ve mühendislik odaklı hızlı bir çözümün yanı sıra bilimsel çalışmaların da büyük önem taşıdığının altını çizerek, bilim temelli çözümlerin sadece bugün için değil gelecek için de çözüm sağlayacağını söyledi.

Müsilajın Ege Denizi’ne etki edip etmeyeceği sorusu üzerine Mandal, “Buna sebep veren gerekçeler Ege Denizi’nin kıyılarında da olduğu sürece tabii ki aynı risk bölgesi orada da yaşanacaktır” dedi.

Mandal, deprem çalışmalarının ardından ilk seferini tamamlayan TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi’nin de Marmara’da müsilajla ilgili görev icra edeceğini de sözlerine ekledi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.