enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:08 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
13:46 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:29 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
07:55 Katil soysuz İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde beklenen ateşkes öncesi özellikle bölgenin kuzeyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
07:28 Baklava kutusundaki rüşvet görüntülerine Özgür Özel, i. Özel, “Görüntüleri gördüm başımdan aşağı kaynar sular döküldü”
07:18 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:13 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke daha TBMM’de
00:51 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
00:07 Muş’ta balıkların üreme dönemi olan 15 Mayıs 15 Ağustos tarihleri arasında uygulanan av yasağına sıkı denetim
23:50 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı otel yangını davası sürüyor
23:33 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bugünPakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
23:25 Türkiye, metan gazına maruz kalarak şehit olan askerlerimizi son yolculuklarına uğurladı.
23:07 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Bakanlar Toplantısı’na katıldı
22:53 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye, özgür biçimde kendi geleceğini kendi tayin eden bir Suriye’den yanadır”
22:35 Zeydan Karalar tutuklandı
22:23 Manavgat Belediye Başkanı Kara görevden uzaklaştırıldı
22:12 Bakan Yumaklı’dan orman yangınlarına karşı uyarı
21:50 Güçlü Türkiye İçin Stratejik Öneriler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TSK’ya VURAL Radar Elektronik Taarruz Sistemi Teslimatı

TSK’ya VURAL Radar Elektronik Taarruz Sistemi Teslimatı
03.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Milli yazılım ve donanıma sahip ASELSAN Radar Elektronik Taarruz Sistemi VURAL’ın (REDET-II) son partisi Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

Gelişmeyi Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabından paylaştı.

Prof. Dr. Demir, “VURAL tam kapasite ile ordumuzun hizmetinde! Milli yazılım ve donanıma sahip, radar elektronik taarruz yetenekleri ile donattığımız, günümüz muharebe sahasının en modern ve etkin elektronik harp sistemlerinden olan VURAL’ın son partisini TSK’ya teslim ettik.” dedi.

REDET-II SİSTEMİ

Radar Elektronik Taarruz Sistemi, Tehdit radarları tespit, teşhis etmekte ve elektronik taarruza esas olmak üzere radarların gerekli bilgilerini yönleriyle birlikte belirleyerek Elektronik Muharebe Düzeni’ni (EMD) oluşturuyor.

Tespit işlemleri çerçevesinde, radara ait birincil (Frekans, darbe genişliği, darbe genliği vb.) ve detay (Anten taraması, darbe içi modülasyon vb.) parametrelerini otomatik olarak ölçmekte ve tespit edilen yayınlardan yayın listesi oluşturuyor.

Tespit edilen radarların GVD ve/veya Tehdit Kütüphanesinden sorgulanması sonucu kimliklendirme işlemleri otomatik olarak gerçekleşiyor.

Sistemde olay kaydı ve ilgilenilen radarlara ilişkin taktik kayıt/darbe içi kayıt işlevleri yürütülüyor. Radar ED Sistemi yüksek kazançlı anten yapılarına, Geniş ve Dar Bant alma hatlarına, yüksek güvenirlikli parametre belirleme yeteneklerine ve geniş kapsamlı kayıt/analiz alt yapılarına sahip.

Tespit edilmiş hedef radarların kapsama alanlarını azaltmak veya belirli süreler için harekât dışı bırakmak maksadıyla aldatma veya karıştırma formlarında elektronik taarruz uygulanıyor.

Sistem, sahip olduğu ‘Destek Tespit Alt Yapısı’ ile elektronik taarruz uygulayacağı hedef radarları tespit edebiliyor.

Hedef radarlara karşı DRFM tabanlı yapısıyla evre uyumlu ve uyumsuz karıştırma ve aldatma tekniklerini uygulayabiliyor.

Radar Elektronik Taarruz Sistemi, tümleşik almaç, teknik üreteç, aktif faz dizili karıştırma gönderme birimlerine ve yüksek çıkış gücü sağlayan çoklu katı hal güç yükselteçlerine sahip olabildiği gibi  Elektronik huzme yönlendirme yeteneği ile birden çok radara eş zamanlı olarak da taarruz edilebiliyor.

Radar ED Sistemi Genel Özellikleri:

Radar ED Sistem, Modüler Tasarım, Çoklu Almaç Mimarisi, Geniş Frekans ve Yön Kapsaması, Yüksek Hedef Tespit Olasılığı (POI), Yüksek Parametre Doğruluğu (RF, PRI, PW, Yön), Otomatik Tehdit Kimliklendirme, Yüksek Tepki Hızı, Yoğun ve CW Yayın Ortamında Çalışma, Çoklu Sistem ile Konum Bulma, Kayıt ve Analiz Alt Yapısı özelliklerine sahip bulunuyor.

Radar ET Sistemi Genel Özellikleri:

Radar ET Sistemi özellikleri ise Modüler Tasarım, Tümleşik Almaç, Teknik Üreteç ve DRFM Yapısı, Faz Dizili Anten Yapısı ile Elektronik Hüzme Yönlendirme, Yüksek Çıkış Gücü, Çoklu Katı Hal Güç Yükselteçleri, Etkin Karıştırma ve Aldatma Yeteneği, Evre Uyumsuz Karıştırma, DRFM Tabanlı Evre Uyumlu Aldatma, Aynı Anda Çoklu Hedefe Taarruz ve Yüksek Tepki Hızına sahip.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.