enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’tan Biden’ın çekilme kararına ilk yorum: ‘Sahtekar Joe zaten başkan olmaya uygun değildi’

Trump’tan Biden’ın çekilme kararına ilk yorum: ‘Sahtekar Joe zaten başkan olmaya uygun değildi’
22.07.2024
A+
A-

Trump’tan Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesine sert bir yorum geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve yaklaşmakta olan seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçimlerden çekilme kararını Pazar günü Truth Social hesabında yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi.

“Sahtekar Joe Biden Başkanlığa aday olmaya zaten uygun değildi ve hiçbir zaman da olmadı,” diyen Trump, Biden’ın “başkanlık konumuna ancak yalanlarla, yalan haberlerle” geldiğini iddia etti.

“Doktoru ve Medya da dahil olmak üzere etrafındaki herkes onun Başkan olamayacağını biliyordu,” diyen Trump, “ne yaptığına bir bakın: kontrol edilmemiş ve incelenmemiş, birçoğu hapishanelerden, akıl hastanelerinden gelen milyonlarca insan ve rekor sayıda terörist sınırımızı aşıyor” ifadelerini kullandı.

“Onun başkanlığından dolayı çok acı çekeceğiz ama onun verdiği zararı çok hızlı bir şekilde telafi edeceğiz” diyen Trump, ünlü mottosu “Amerika’yı yeniden büyük yap” sloganını da paylaşımına ekledi.

Biden, Pazar günü X hesabında yaptığı açıklamada başkanlık yarışından çekildiğini belirtmişti.

Amerikan halkına yaptığı duyuruda, “Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum” ifadelerini kullanan Biden, “son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik” demişti.

Biden’ın adaylığı konusundaki tartışmalar, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile çıktığı ilk canlı yayında “etkisiz” olarak değerlendirilen performansı sonrasında artmaya başlamıştı.

Biden, en son Washington’daki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) 75. Yıl Zirvesi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy için yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diyerek büyük bir gaf yapmıştı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan adaylık ihtimaline dair görüşleri sorulan Biden, Harris’ten ise “Trump” diye bahsetmişti.

Biden NBC’ye verdiği röportajda Trump’a yönelik Cumartesi günü yapılan suikast girişiminden sonra Trump’la özel olarak konuştuğunu belirtirken rakibiyle yaptığı telefon görüşmesini “çok samimi” olarak tanımlamıştı.

Trump’ın Cumhuriyetçilerin başkan adayı olduğu resmi olarak Pazartesi günü açıklanmıştı.

ABD seçimleri, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.