enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’ın sözcüsü de koronaya yakalandı

Trump’ın sözcüsü de koronaya yakalandı
06.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Beyaz Saray’daki korona vakalarına bir yenisi daha eklendi. Hastanedeki tedavisi devam eden ABD Başkanı Trump’ın basın sözcüsü McEnany’nin de koronavirüs testi pozitif çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump’tan dört gün sonra Beyaz Saray sözcüsü Kayleigh McEnany’nin de koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Twitter’daki kişisel hesabından test sonucunu paylaşan McEnany, semptom göstermediğini, ancak kendisini karantinaya aldığını belirtti.

Daha önce kamuoyuna yansıyan görüntülerinde maske takmadığı görülen McEnany, düzenli olarak test yaptırdığını ve maske takmamasının kişisel bir tercih olduğunu söylemişti.

“Başkan taburcu olabilir”

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın Washington’da korona tedavisi gördüğü Walter Reed hastanesinden zırhlı bir araçla kısa süreliğine ayrılmasıyla  ilgili tartışmalar sürerken Beyaz Saray, Trump’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, Fox News kanalına bugün yaptığı açıklamada, Trump’ın durumunun iyiye gittiğini ve gün içinde Beyaz Saray’a dönebileceği konusunda iyimser olduklarını belirtti.

Trump’ın “inanılmız bir ilerleme” kaydettiğini ifade eden Meadow, “Gece boyunca durumu daha da iyiye gitti ve normal çalışma planına dönmeye hazır” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Trump’ın kendisini bekleyen taraftarlarını selamlamak için tedavisi sona ermeden hastaneden ayrılmasını tehlikeli bulan ABD’li uzmanlar da Trump’ın virüsü başkalarına bulaştırmış olabileceğine dikkat çekiyor.

ABD medyasında Trump’ı taşıyan zırhlı aracın içinde iki gizli servis çalışanının bulunduğu bilgisi yer aldı. Aracın içindeki kişiler için gerekli sağlık önlemlerinin alındığını açıklayan Beyaz Saray ise eleştirileri geri çevirdi. Yaşı 74 olan Trump, risk grubu içinde yer alıyor.

Koronavirüs testi pozitif çıkan First Lady Melania Trump da sağlık durumu ile ilgili Twitter’dan bir paylaşım yaptı. Durumunun iyi olduğunu belirten Trump, kendini iyi hissettiğini ve evde dinlenmeye devam ettiğini belirtti.

Beyaz Saray’da korona vakaları artıyor

Trump, yakın danışmanlarından Hope Hicks’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından eşiyle birlikte önce karantinaya gireceği açıklanmış, daha sonra ise Trump ve eşinin de koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. Hicks, düzenli olarak makam uçağında Trump ve diğer üst düzey danışmanlarla ile seyahat etmekteydi. Hafta sonu Trump’ın asistanlarından Nicholas Luna ve seçim kampanyası başkanı Bill Stepien’in de testleri pozitif çıktı.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.