enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:29 Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak
07:47 Savunma sanayiinde bugüne kadar filmin fragmanını izlemiştik. Endonezya’ya 60 adet Kaan’ın ihracıyla artık asıl film başladı
07:45 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 KKTC Milletvekili Yasemin Öztürk, İsraillilerin İran ile savaşı bahane ederek Güney Kıbrıs’a göç başlattığını söyledi.
07:19 Eurostat’ın 2024 verilerine göre, Türkiye Yoksulluk Riskinin En Yüksek Olduğu Ülke!
07:08 TÜHA Haber’in Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın, ‘Futbol Dünyası’na Bakışı!
06:56 İsmet İnönü az daha CHP’yi kapattıracaktı
06:38 Politikasızlığın Konforu: Terörsüz Siyasetin Çıplak Gerçeği
00:49 Spor Yazarı Hasan ÇİÇEK’ten: Spor medyası ve geleceğin genç iletişimcileri
00:34 Beşiktaş, Avusturya’da sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor
00:05 ”Galatasaray neden üst üste şampiyonluklar kazanıyor da Fenerbahçe niçin şampiyon olamıyor?
23:12 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:08 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
13:46 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:29 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
07:55 Katil soysuz İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde beklenen ateşkes öncesi özellikle bölgenin kuzeyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
07:28 Baklava kutusundaki rüşvet görüntülerine Özgür Özel, i. Özel, “Görüntüleri gördüm başımdan aşağı kaynar sular döküldü”
07:18 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:13 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke daha TBMM’de
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump: ‘‘Posta ile Oy Kullanma Yolsuzluğa Neden Olur’’

Trump: ‘‘Posta ile Oy Kullanma Yolsuzluğa Neden Olur’’
05.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Başkan Donald Trump, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında posta yoluyla oy kullanmanın oyların kaybolmasına ve yolsuzluğa neden olduğu şeklindeki açıklamalarını yineledi. Trump, posta yoluyla oy kullanmayı engelleyecek bir kararname çıkartmaya yetkisi olduğunu ancak henüz buna girişmediğini söyledi.

Trump, Temsilciler Meclisi dağılımını da etkileyen New York önseçimlerini örnek gösterdi ve ‘‘Altı hafta geçmesine rağmen sonucu hala bilmiyorlar, herhalde seçimin tekrar edilmesi gerekecek. Bu küçük bir yarış olmasına, kontrol edilebilir olmasına rağmen felaketti. Bunu koca bir ülke için nasıl yapacaksınız?’’ diye konuştu. Trump, Amerikan posta servisinin de buna hazır olmadığını, malzemelerinin çok eski olduğunu ve posta yükünün çok fazla olduğunu belirtti.

”Nevada’nın kararını mahkemeye taşıyacağız”

Başkan Trump, Nevada’da Demokrat eyalet meclisi üyelerinin Pazar günü 3 Kasım seçimleri öncesinde tüm eyalet sakinlerine posta yoluyla oy kullanabilmeleri için oy pusulası gönderme kararı almasının ardından Nevada’daki kararı mahkemeye taşımaya hazırlandıklarını belirtti.

Oy pusulalarının seçmenlere postayla gönderilmesi konusunda benzer karar California ve Vermont eyaletleri tarafından da alınmıştı.

”TikTok’un satışından elde edilecek gelirin önemli yüzdesi ABD’nin olmalı”

Başkan Trump video paylaşım sitesi TikTok’un satışından elde edilen gelirin önemli kısmının devlet hazinesine gitmesi gerektiği şeklindeki yorumunu da yineledi.

Soru cevap bölümünde bu sorunun yöneltilmesinin ardından Trump, ‘‘TikTok’un ABD’deki operasyonlarının satışından elde edilecek gelirin büyük bir yüzdesini ABD almalı’’ dedi.

Trump, ‘‘Kimse bunu (TikTok’un ABD’li bir şirkete satılmasını) düşünmedi, ben düşündüm. Bence böyle çok adil olur, (TikTok) Amerikan şirketi olursa güvenlik sorunumuz da olmaz. Başka şirketler de (satışla ilgili) çok heyecanlı’’ diye konuştu.

”Cadı avının devamı”

Başkan Trump, Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance’in Trump Organizasyonu’na yönelik soruşturmada Trump’ın sekiz yıllık vergi beyanı yapması için mahkeme celbi göndermek suretiyle soruşturmanın kapsamının genişletilmesi talebinde bulunması karşısında bunun kendisine karşı yürütülen cadı avının bir parçası olduğunu kaydetti. Trump, ‘‘Bu Amerikan tarihinin en kötü cadı avının devamı’’ dedi.

Vance Pazartesi günü Başkan Trump’ın vergi beyanının, Trump şirketlerinin sigorta ve banka yolsuzlukları gibi yaygın ve uzun süreli suç faaliyetlerinde bulunmuş olabileceğiyle ilgili soruşturma kapsamında talep edildiğini bildirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, o5 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.