enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:48 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump: ‘‘Posta ile Oy Kullanma Yolsuzluğa Neden Olur’’

Trump: ‘‘Posta ile Oy Kullanma Yolsuzluğa Neden Olur’’
05.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Başkan Donald Trump, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında posta yoluyla oy kullanmanın oyların kaybolmasına ve yolsuzluğa neden olduğu şeklindeki açıklamalarını yineledi. Trump, posta yoluyla oy kullanmayı engelleyecek bir kararname çıkartmaya yetkisi olduğunu ancak henüz buna girişmediğini söyledi.

Trump, Temsilciler Meclisi dağılımını da etkileyen New York önseçimlerini örnek gösterdi ve ‘‘Altı hafta geçmesine rağmen sonucu hala bilmiyorlar, herhalde seçimin tekrar edilmesi gerekecek. Bu küçük bir yarış olmasına, kontrol edilebilir olmasına rağmen felaketti. Bunu koca bir ülke için nasıl yapacaksınız?’’ diye konuştu. Trump, Amerikan posta servisinin de buna hazır olmadığını, malzemelerinin çok eski olduğunu ve posta yükünün çok fazla olduğunu belirtti.

”Nevada’nın kararını mahkemeye taşıyacağız”

Başkan Trump, Nevada’da Demokrat eyalet meclisi üyelerinin Pazar günü 3 Kasım seçimleri öncesinde tüm eyalet sakinlerine posta yoluyla oy kullanabilmeleri için oy pusulası gönderme kararı almasının ardından Nevada’daki kararı mahkemeye taşımaya hazırlandıklarını belirtti.

Oy pusulalarının seçmenlere postayla gönderilmesi konusunda benzer karar California ve Vermont eyaletleri tarafından da alınmıştı.

”TikTok’un satışından elde edilecek gelirin önemli yüzdesi ABD’nin olmalı”

Başkan Trump video paylaşım sitesi TikTok’un satışından elde edilen gelirin önemli kısmının devlet hazinesine gitmesi gerektiği şeklindeki yorumunu da yineledi.

Soru cevap bölümünde bu sorunun yöneltilmesinin ardından Trump, ‘‘TikTok’un ABD’deki operasyonlarının satışından elde edilecek gelirin büyük bir yüzdesini ABD almalı’’ dedi.

Trump, ‘‘Kimse bunu (TikTok’un ABD’li bir şirkete satılmasını) düşünmedi, ben düşündüm. Bence böyle çok adil olur, (TikTok) Amerikan şirketi olursa güvenlik sorunumuz da olmaz. Başka şirketler de (satışla ilgili) çok heyecanlı’’ diye konuştu.

”Cadı avının devamı”

Başkan Trump, Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance’in Trump Organizasyonu’na yönelik soruşturmada Trump’ın sekiz yıllık vergi beyanı yapması için mahkeme celbi göndermek suretiyle soruşturmanın kapsamının genişletilmesi talebinde bulunması karşısında bunun kendisine karşı yürütülen cadı avının bir parçası olduğunu kaydetti. Trump, ‘‘Bu Amerikan tarihinin en kötü cadı avının devamı’’ dedi.

Vance Pazartesi günü Başkan Trump’ın vergi beyanının, Trump şirketlerinin sigorta ve banka yolsuzlukları gibi yaygın ve uzun süreli suç faaliyetlerinde bulunmuş olabileceğiyle ilgili soruşturma kapsamında talep edildiğini bildirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, o5 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.