enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT’nin “Sadık Ahmet” filmi Yunan Çözümü Parisi’nİ rahatsız etti

TRT’nin “Sadık Ahmet” filmi Yunan Çözümü Parisi’nİ rahatsız etti
03.12.2023
A+
A-

Bir süre önce İstanbul’da tanıtımı yapılan “Sadık Ahmet” filmi, Yunan Çözümü Partisi milletvekilini rahatsız etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın unutulmaz dava adamı Dr. Sadık Ahmet’in hayatını ve mücadelesini konu alan sinema filmi 29 Aralık’ta Türkiye’de vizyona girecek.

Gerçeklerle yüzleşmeyi bir kenara bırakın, gerçeklerin öğrenilmesine ve yayılmasına dahi müsamaha gösteremeyen Yunan Çözümü Partisi Milletvekili, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’dan filmin en azından Batı Trakya’da gösterilmemesi için girişimde bulunmayı talep etti.

Yunan Çözümü Partisi Meriç (Evros) Milletvekili Parashos Papadakis imzasıyla 27 Kasım 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı’na yönelik sorunun Türkçe tercümesi şöyle:

“Sayın Bakan,

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın Ahmet Sadık’ın hayatını konu alan ve kendisine ithaf edilen filmin tamamlanması münasebetiyle bir basın toplantısı düzenlendi.

TRT’nin ortak yapımcılığını üstlendiği “Sadık Ahmet” filmi, onun hayat hikayesini beyazperdeye taşıyor. Film bu yılın sonunda vizyona girecek.

Sobacı şöyle konuştu: “…Sadık Ahmet’in hayatını beyazperdeye taşımak bizim için, TRT için bir dönüm noktasıdır; kimliğimizin gölgelenmesine, bağımsızlığımızın kısıtlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Sadık’ın bizim için anlamı çok büyük.

Elbette bir doktor olarak Batı Trakya’daki yaraları iyileştirmekle kalmamış, asimilasyonun, cehaletin ve de özgürlükten mahrumiyetin acısını iyileştirmek için de bir mücadele içerisine girmiştir. Bu nedenle bizim için değerlidir.”

Basın toplantısında merhumun oğlu (Pantrakikos takımının sponsoru) ve kızı da hazır bulundu. Oğlu ve kızı TRT’ye ve “Türkiye Cumhuriyeti“ne teşekkür ettiler.

Anlaşılacağı üzere, söz konusu film aracılığıyla, Türkiye’den Trakya’mızda, Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki uyumlu ilişkileri zehirlemek ve onları “Türk” olarak göstermek amacıyla yeni propagandalar yapılıyor.

Yukarıda zikredilenlerin tümünü göz önüne alarak, sayın bakana soruyoruz:

Söz konusu filmin Yunanistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin bozulmasına yönelik ek bir neden olarak görülebileceğini ileri sürerek, söz konusu filmin geri çekilmesi veya en azından Trakya’mızda herhangi bir televizyon kanalıyla gösterilmeye çalışılmaması yönünde girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

Selanik, 27/11/2023

Soruyu soran Milletvekili

Parashos Papadakis”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.