enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Radyoları’nın yeni projesi “Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs”

TRT Radyoları’nın yeni projesi “Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs”
25.06.2024
A+
A-

TRT Radyoları, Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethini konu alan Arkası Yarın projesi “Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs” oyununun kayıtlarını tamamlandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Serhan Sevin
Serhan Sevin, TRT Haber

TRT Radyoları’nın klasiği “Arkası Yarın” programı, yepyeni bir radyo draması için stüdyo kayıtlarını tamamladı.

Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs“, Eyyubiler Devleti’nin kurucusu olan Selahaddin Eyyubi’nin Hıttin Savaşı’nda Haçlıları yendikten sonra Kudüs seferine çıkması ve Kudüs’ü fethetmesini konu ediniyor.

TRT Radyoları'nın yeni projesi "Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs"

Adaletin ve hoşgörünün sembolü

Eyyubi hanedanının kurucusu Selahaddin Eyyubi 1138 yılında Tikrit’te doğdu.

Müslüman, Hristiyan ve Yahudi topluluklar arasında barışı sağlamaya çalışmış, adaletli yönetimi ile tüm dünyada takdir toplamıştı.

Kudüs’ü 1187 yılında Haçlılar”dan geri alarak Müslüman yönetimine kazandıran Selahaddin Eyyubi, şehri ele geçirdikten sonra gösterdiği hoşgörü ve merhamet ile hafızalarda yer etti.

Devlet Tiyatroları’nda dramaturg ve yönetmen olan Onur Erbilen tarafından yazılan ve yönetilen eserin yapımcılığını Nevim Yılmaz ve Muhammet Emre Buruşuk, efektörlüğünü ise Ersin Temelli üstleniyor.

Oyunun seslendirme kadrosunu ise Adnan Biricik, Ali Ersin Yenar, Artemis Karaman, Can Başak, Cem Baza, Çiçek Üstün, Deniz Uğur, Erdinç Gülener, Levent Öktem, Mesud Uz, Murat Şenol, Sefa Zengin, Sema Kahriman, Serdar Yeğin, Tarık Şerbetçioğlu, Tolga Pancaroğlu ve Hilal Akat oluşturuyor.

TRT Radyoları'nın yeni projesi "Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs"

“Heyecan verici bir proje”

Oyunun seslendirme kadrosundaki isimlerinden Can Başak, radyo tiyatrosu ile büyüdüğünü söyledi. Teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini belirten Başak, “Hem devlet yönetimi, hem ülke ilişkileri üzerine sözü olan, heyecan dolu bir metin var elimizde. Tarihi bir kişiyi canlandırmak her zaman heyecan vericidir. Bu heyecanla çalışıyorum” dedi.

Seslendirme sanatçısı Deniz Uğur ise kadronun çok başarılı isimlerden oluştuğunu, dolayısyla oyun alışverişinin çok güzel olduğunu söyledi.

***

Yazar hakkında

Serhan Sevin, 1987’de Eskişehir’de doğdu. 2016 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. Çeşitli medya kuruluşlarında foto muhabirliği, son olarak Haberturk.com’da fotoğraf editörlüğü yaptı. 2017’den bu yana TRT Haber’de Muhabir olarak görev yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.