enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:00 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Radyoları’nın yeni projesi “Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs”

TRT Radyoları’nın yeni projesi “Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs”
25.06.2024
A+
A-

TRT Radyoları, Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethini konu alan Arkası Yarın projesi “Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs” oyununun kayıtlarını tamamlandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Serhan Sevin
Serhan Sevin, TRT Haber

TRT Radyoları’nın klasiği “Arkası Yarın” programı, yepyeni bir radyo draması için stüdyo kayıtlarını tamamladı.

Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs“, Eyyubiler Devleti’nin kurucusu olan Selahaddin Eyyubi’nin Hıttin Savaşı’nda Haçlıları yendikten sonra Kudüs seferine çıkması ve Kudüs’ü fethetmesini konu ediniyor.

TRT Radyoları'nın yeni projesi "Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs"

Adaletin ve hoşgörünün sembolü

Eyyubi hanedanının kurucusu Selahaddin Eyyubi 1138 yılında Tikrit’te doğdu.

Müslüman, Hristiyan ve Yahudi topluluklar arasında barışı sağlamaya çalışmış, adaletli yönetimi ile tüm dünyada takdir toplamıştı.

Kudüs’ü 1187 yılında Haçlılar”dan geri alarak Müslüman yönetimine kazandıran Selahaddin Eyyubi, şehri ele geçirdikten sonra gösterdiği hoşgörü ve merhamet ile hafızalarda yer etti.

Devlet Tiyatroları’nda dramaturg ve yönetmen olan Onur Erbilen tarafından yazılan ve yönetilen eserin yapımcılığını Nevim Yılmaz ve Muhammet Emre Buruşuk, efektörlüğünü ise Ersin Temelli üstleniyor.

Oyunun seslendirme kadrosunu ise Adnan Biricik, Ali Ersin Yenar, Artemis Karaman, Can Başak, Cem Baza, Çiçek Üstün, Deniz Uğur, Erdinç Gülener, Levent Öktem, Mesud Uz, Murat Şenol, Sefa Zengin, Sema Kahriman, Serdar Yeğin, Tarık Şerbetçioğlu, Tolga Pancaroğlu ve Hilal Akat oluşturuyor.

TRT Radyoları'nın yeni projesi "Selahaddin Eyyubi’nin Rüyası: Kudüs"

“Heyecan verici bir proje”

Oyunun seslendirme kadrosundaki isimlerinden Can Başak, radyo tiyatrosu ile büyüdüğünü söyledi. Teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini belirten Başak, “Hem devlet yönetimi, hem ülke ilişkileri üzerine sözü olan, heyecan dolu bir metin var elimizde. Tarihi bir kişiyi canlandırmak her zaman heyecan vericidir. Bu heyecanla çalışıyorum” dedi.

Seslendirme sanatçısı Deniz Uğur ise kadronun çok başarılı isimlerden oluştuğunu, dolayısyla oyun alışverişinin çok güzel olduğunu söyledi.

***

Yazar hakkında

Serhan Sevin, 1987’de Eskişehir’de doğdu. 2016 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. Çeşitli medya kuruluşlarında foto muhabirliği, son olarak Haberturk.com’da fotoğraf editörlüğü yaptı. 2017’den bu yana TRT Haber’de Muhabir olarak görev yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.