enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Haber 3’üncü Ana Jet Üssü’nde

TRT Haber 3’üncü Ana Jet Üssü’nde
21.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kahraman Mehmetçik bayramda da vatan nöbetini sürdürüyor. Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı da bu büyük fedakarlığın ne denli önemli olduğunu gösteren noktalar arasında. TRT Haber ekibi, görevli askerlerin misafiri oldu.

Kahraman Mehmetçik Kurban Bayramı’nı ailelerinden, sevdiklerinin kilometrelerce uzakta kutluyor.

TRT Haber ekibi, Konya’da bulunan 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nı ziyaret etti. Üs, dünyada sayılı ülkede bulunan Hava İhbar Kontrol Uçakları ile ayrı bir öneme sahip.

“Semanın Bekçileri” 10 bin metre yükseklikten 400 kilometrekarelik alan içindeki bin 500 hedefi aynı anda tespit edebiliyor.

TRT Haber 3'üncü Ana Jet Üssü'nde

Hava Kuvvetlerinin vurucu gücünü havada en iyi şekilde destekleyen, gökyüzündeki gözümüz olan Havadan İhbar Kontrol Uçağı da Konya 3. Ana Jet Üssü’nde bulunuyor. Uçağın uçuşa her an hazır olması için bayramda da çalışmalar sürüyor.

Uçaklar sürekli hazır tutuluyor

3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli arama kurtarma personeli de zorda kalan her kesin yardımına koşuyor.

F-16 savaş uçakları için de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Olası bir görevde vakit kaybedilmemesi için uçaklar sürekli hazır tutuluyor.

TRT Haber 3'üncü Ana Jet Üssü'nde

Üs, Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi ve akrobasi timlerine de ev sahipliği yapıyor.

Konya’nın sivil ve askeri hava trafiğinin emniyetli bir şekilde sevk ve idaresi de uçuş kulesindeki Mehmetçik tarafından sağlanıyor.

Haber: Hasan Muhammed Ağalar & Konya

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.