enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Titan’dan acı haber: Denizaltı enkazına ulaşıldı

Titan’dan acı haber: Denizaltı enkazına ulaşıldı
23.06.2023
A+
A-

* Titanik enkazına turistik gezi için Pazar günü dalış yapan ve bir daha haber alınamayan Titan denizaltısının enkazı bulundu.

* Denizaltıda beş kişi bulunuyordu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Titanik gemisinin enkazına düzenlenen turistik gezilerde kullanılan ve Pazar günü ortadan kaybolan Titan denizaltısı enkazına ulaşıldı. ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, bir basın toplantısı düzenleyerek bulunan enkazın Titan’a ait olduğunu bildirdi.

Teşkilat yetkilisi John Mauger, turistik denizaltıda muhtemelen bir patlama gerçekleştiğini ve içindeki beş kişiden hayatta kalan olmadığını belirtti.

Mauger, patlamanın Titanik enkazı yakınında gerçekleştiğini tahmin ettiklerini, ancak tam olarak ne zaman gerçekleştiği ile ilgili bir şey söylemek için henüz erken olduğunu kaydetti. Yetkili, okyanus tabanında bulunan enkazın, denizaltında “feci bir basınç kaybı meydana geldiğine” işaret ettiğini söyledi.

Teşkilat, daha önce yaptığı açıklamada, Titanik gemisi yakınındaki arama alanında uzaktan kumandalı bir denizaltı robotunun bir “enkaz alanı” bulduğunu, uzmanların eldeki verileri incelediğini bildirmişti.

Kanada açıklarında Atlas Okyanusu’nda Pazar günü dalışa geçtikten 1 saat 45 dakika sonra irtibatı kesilen 6,4 metre uzunluğundaki Titan isimli turistik denizaltıda beş kişi bulunuyordu.

Şirketten açıklama: Beş kişinin de öldüğünü düşünüyoruz

Titan’ın işletmecisi “OceanGate Expeditions” şirketinden yapılan açıklamada, denizaltının içinde bulunan beş kişinin de öldüğünün düşünüldüğü belirtilerek “Bu adamlar, eşsiz bir macera ruhunu, dünya okyanuslarını koruma ve keşif konusunda derin bir tutkuyu paylaşan gerçek kâşiflerdi. Bu trajik anda kalplerimiz bu beş ruhla ve tüm aile fertleriyle birliktedir” denildi.

1912 yılında buzdağına çarparak batan Titanik gemisinde 1514 kişi hayatını kaybetmişti. Gemi enkazına yolculuk için turistik geziler düzenleyen, Titan denizaltısının sahibi ABD merkezli OceanGate Expeditions şirketi, denizaltıdaki oksijenin 96 saate kadar yeteceği bilgisini paylaşmıştı. Bu da Perşembe sabah saatlerinde oksijenin tükenmiş olduğu anlamına geliyor.

Turistik denizaltıda işletmeci şirketin CEO’su Stockton Rush’ın kaptan olarak bulunduğu, yolcuların ise İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzade Davud, oğlu Süleyman ve 77 yaşındaki Titanik uzmanı Fransız kâşif Paul-Henri Nargeolet olduğu biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.