enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği
00:25 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
00:22 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:20 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
00:18 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:03 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanı Muş, 11’incisi Düzenlenen “Saraybosna İş Forumu”nun Açılışında Konuştu

Ticaret Bakanı Muş, 11’incisi Düzenlenen “Saraybosna İş Forumu”nun Açılışında Konuştu
12.05.2022
A+
A-

SARAYBOSNA – TÜHA HABER / Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bu bölgenin bir parçası olarak ortak bir tarihe, kültüre ve ortak bir geleceğe bağlı olduğumuzu çok iyi biliyoruz.” dedi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘Ticaret Bakanlığı’nın İnternet Sitesi’nden aktardığı  haberine göre, Bakan Muş, Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olarak katkı sağladığı ve 33 ülkeden delegasyonun katıldığı Saraybosna İş Forumu’nun (SBF) açılışında bir konuşma yaptı.

Kovid-19 salgınına bağlı sebeplerden iki yıl aradan sonra kardeş ülke Bosna Hersek’te düzenlenen SBF’ye katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Muş, 1’inci SBF’nin 2010’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildiğini anımsattı.

Muş, SBF’nin artık önemli bir etkinlik haline geldiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Balkan ülkelerinin sürdürülebilir kalkınması için temel oluşturan, yatırımların artırılmasını amaçlayan ve Türkiye’nin başından beri desteklediği SBF’nin önemli bir iş etkinliğine dönüştüğünü görmek bizim için önemli. Bosna Hersek başta olmak üzere tüm Balkan ülkeleri, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yakınlığı ve işçi maliyetlerinin düşük olmasından ötürü yakın gelecekte, Türkiye ve diğer ülkelerin şirketlerin konumlandırılacağı ve bu ait ürünlerin üretiminin yapılacağı bölgeler arasında ön sıralarda olacaktır.”

Küresel şirketler ve ticaret söz konusu olduğunda ve dünya çapında birçok şirkete büyük etki eden Kovid-19 salgınının getirdiği deneyime işaret eden Muş, dağıtım zincirlerinin coğrafi konumlandırmasının önemli olduğunu vurguladı.

Muş, Türkiye’nin uluslararası iş birliğinde, uluslararası organizasyonların önemine inandığını söyleyerek, Türkiye’nin kısa süre önce 5 Güneydoğu Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere bir dizi ülkeyle serbest ticaret anlaşmaları imzaladığını anımsattı.

Türkiye’nin Bosna Hersek’i, Dünya Ticaret Örgütü üyeleri arasında görmek istediğini vurgulayan Muş, “Saraybosna İş Forumu, Güneydoğu Avrupa’nın potansiyelini keşfetmek için yeni fikirlerin ve eylemlerin yeşermesi için eşsiz bir zemin sağlamakta. Bu bölgenin bir parçası olarak ortak bir tarihe, kültüre ve ortak bir geleceğe bağlı olduğumuzu çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

Muş’un, gün içerisinde Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi İlişkiler Bakanı Stasa Kosarac, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Fadil Novalic ve Bosna Bank International (BBI) yöneticileri ile görüşeceği kaydedildi.

– 300’e yakın projenin tanıtımı yapılacak

Yarın sonra erecek SBF’de “yabancı şirketlere ait ürünlerin Güneydoğu Avrupa’da üretimi” konusu ele alınırken, forumda Bosna Hersek başta olmak üzere Hırvatistan, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk’tan 300’e yakın projenin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Foruma, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) temsilcileri de katılıyor.

SBF’nin destekçileri arasında BBI, Saraybosna Kantonu Ekonomi Bakanlığı, İslam Kalkınma Bankası, Dubai Islamic Bank ve Abu Dhabi Islamic Bank bulunurken, forumun resmi havayolu şirketi de Türk Hava Yolları (THY).

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.