enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:46 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:29 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi…
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:15 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
08:00 Trump’ın İlk 100 Günü…
07:39 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
07:35 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
07:21 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
07:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde mevsimin ilk hasadı gerçekleştirildi

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde mevsimin ilk hasadı gerçekleştirildi
04.08.2024
A+
A-

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, düzenlediği 5. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Hasat Bayramı etkinliğiyle mevsimin ilk hasadını, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve diğer katılımcılarla birlikte toplamaya başladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Ziraat Fakültesindeki öğrencilerin hem teorik hem de uygulamalı olarak alacakları eğitim ve bölgede ekonomik olarak yetiştirilecek bitkilerin belirlenip halka tanıtılması amacının yanı sıra Van bölgesinde bir marka haline gelmesi ve gezi destinasyonlarında uğrak bir yer haline gelmesi amacıyla kampüs yerleşkesinde kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesinde, akademisyenlerimiz tarafından yetiştirilen 300’e yakın tıbbi ve aromatik bitkinin ilk hasadı gerçekleştirildi.

Hasat bayramına katılarak değerlendirmede bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Hasat Bayramı’nı geleneksel hale getirdiklerini belirterek bu yıl beşincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çiftçilerimizi katma değeri yüksek olan bitki üretimine teşvik etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Rektör Şevli; “Hocalarımız, çiftçileri üretim konusunda bilgilendiriyor, yol gösteriyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi yani uygulama bahçesinde bir taraftan öğrencilere eğitim verilirken bir taraftan da ekonomiye katkı sunmaktayız. Burada aynı zamanda fotoğraf şenlikleri de düzenliyoruz. Görsel şölene dönüşen etkinliklerimize yoğun katılım oluyor. Üniversitemiz, bilimsel açıdan da dünya üniversiteleri arasında yer alıyor. Van Gölü’nün kıyısında kurulan üniversitemizin muhteşem bir güzelliği var.” ifadelerini kullandı.

Van YYÜ Ziraat Fakültesi’nin 42 yıl önce kurulduğunu belirterek fakültenin köklü geçmişine dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Öğrencilerimiz burada eğitimlerini uygulamalı alıyor. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği bahçede ders gören öğrencilerimiz, 300 çeşit bitkiyi yakından inceliyor. Üniversitemiz her konuda çok donanımlı olmakla beraber öğrenciler, gönül rahatlığıyla üniversitemizi tercih edebilir.” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk de her yıl uygulama bahçesini genişleterek daha fazla üretim yapmayı hedeflediklerini bildirerek, “Bahçemizde çok yıllıklı bitkiler bulunduruyoruz. Soğanlı yumrulu ve tıbbi bitkiler mevcut. Soğanlı yumrulu bitkilerimiz, Şubat ayı gibi açmaya başlıyorlar. Şu an bahçemizde lavanta, ekinezya, adaçayı, melisa, kekik ve nane türü olmak üzere yaklaşık 60-70 bitki türünün hasadını gerçekleştirdik. Bütün bunlarla beraber bahçelerimize gezi ve fotoğraf günleri etkinlikleri de düzenliyoruz. Öğrencilerimizin büyük emekleriyle çok güzel bir renk cümbüşü oluşturduk.” şeklinde konuştu.

Hasat bayramına katılarak kısa bir değerlendirmede bulunan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, “Bu işin her geçen gün büyüdüğünü görmek mutluluk verici. Lavanta bahçesinde adeta görsel bir şölen var. Kente gelen turistlerin buraya getirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

İş insanı Zahir Kandaşoğlu ise, “Bilim yuvası olan üniversitemiz kampüsünde bu tür bitkilerin yetiştirilmesini ve ekonomiye kazandırılmasını çok anlamlı görüyoruz. Çiftçilere yönelik çok güzel eğitim programları var. Ekilmeyen arazilerin bu şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu güzel tablonun daim olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hasat bayramına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, eşi Duygu Şevli Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, İşkur İl Müdürü Selma Biçek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü İbrahim Başak, Üniversitemiz Genel Sekreteri Cahit Tekin, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.