enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör örgütü PKK’ya Hakkari’de büyük darbe

Terör örgütü PKK’ya Hakkari’de büyük darbe
23.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Hakkari’de dün 3 ayrı bölgede gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK’ya ağır darbe vuruldu. Terör örgütünün kullandığı mağara ve sığınaklarda çok miktarda patlayıcı madde, ağır silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca dün 3 ayrı bölgede gerçekleştirilen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK’ya ağır darbe vuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK’ya ağır darbe vuruldu.

Terör örgütü PKK’nın kış üslenmesini bertaraf etmek için yürütülen operasyonlar kapsamında ekipler, Yüksekova Ortakçı köyü kırsalında terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar tespit etti.

Terör örgütü PKKya Hakkaride büyük darbe

Bidonlar içinde kullanıma hazır EYP düzeneği ele geçirildi

Tespit edilen mağara ve sığınaklara düzenlenen operasyonda 12 jelikan bidon içinde (Toplam 500 kilogramlık kullanıma hazır amonyum nitrat ile hazırlanmış EYP düzeneği), uçaksavar sehpası, 50 elektrikli fünye, 61 milimetrelik havan hassas tapası, 136 atıma hazır uçaksavar mermisi, 96 Sk 47 fişeği, 39’u küçük, 7’si büyük tüp (EYP yapımında kullanılmak üzere boşaltılmış), 600 boş Ak 47 kovanı, 14 top elektrik kablosu, 2 jeneratör ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesine el konuldu.

6 anti-tank roketatar mühimmatı bulundu

Gedikli kırsalında bölücü terör örgütüne ait bir sığınakta ise mühimmat, patlayıcı ve EYP düzeneği olduğu bilgisi üzerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 6 anti-tank roketatar mühimmatı, 5 roketatarlara ait sevk fişeği, basma düzenekli EYP düzeneği, 5 el bombası, 8 el bombası fünyesi, 1565 bixi mühimmatı ele geçirildi.

Ayrıca yine Derecik ilçesi Hacıbey Mahallesi Başaklı mezrası kırsalından Irak’a eroin götürüleceği bilgisi üzerine gerçekleştirilen operasyonda 500 gramlık 18 preslenmiş paket, bir kilogramlık 2 poşette toplam 11 kilogram uyuşturucu/uyarıcı (eroin) maddeye el konuldu.

“Tebrikler kahramanlar, yola devam”

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından “Hakkari’den çok güzel haberler var” başlığıyla yaptığı paylaşımda, operasyonlara katılan jandarma personelini tebrik etti.

Soylu, “Aslanlarımız bir günde 3 ayrı operasyonda 500 kilogram patlayıcı, roketatarlar, el bombaları, eroin, mühimmatlar, yaşam malzemeleri ele geçirdiler. Tebrikler kahramanlar, yola devam.” ifadesini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.