enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Temel Kotil: Milli Muharip Uçak 18 Mart 2025’te uçacak

Temel Kotil: Milli Muharip Uçak 18 Mart 2025’te uçacak
27.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen hava araçları, gökyüzünden önce TEKNOFEST’te görücüye çıktı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bünyesinde geliştirilen projelerde gelinen son noktayı TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TRT Haber’e anlattı.

Mustafa Kemal AtatürkYüzlerce kilometre öteden hedeflerini belirliyor. Görülmeden, uçaklara ve hedeflediği kara noktalarına atış yapabiliyor.

Milli Muharip Uçağı, gökyüzüne çıkmadan önce TEKNOFEST’te görücüye çıktı.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, “18 Mart 2023’te motor çalıştıracak şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 18 Mart 2025’te de uçacak inşallah. 18 Mart 18 Mart hep Çanakkale zaferinde 2028’de de hava kuvvetlerine teslim edeceğiz.” dedi.

Milli Muharip Uçağının pilotlarının eğitiminde kullanılacak olan Hürjet de festivaldeki yerini aldı. Tek motorlu olarak tasarlanan Hürjet, hafif saldırı ve eğitim uçağı olarak 2023’te gökyüzünde olacak.

Tamamen yerli ve milli olarak tasarlandı

Festivalde meraklılarını bekleyen projelerden biri de Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-2.

Kotil yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin yakaladığı büyük avantaj şu; bir taraftan savaş uçağı yaparken bir taraftan da bunun eğitiminde kullanılacak uçağı yapıyor. İkisi beraber yapılınca birbirlerine çok güzel uyacaklar. 18 Mart 2023’te gökyüzünde göreceğiz o hangardan çıkıyordu bu gökyüzünde olacak Allah’ın izniyle.

Tasarımıyla, testleriyle tümüyle yerli ve milli, 30 milimetre topu var. Bugünkünde 20 milimetre var bu tank delebiliyor anlamına geliyor ve üzerinde bir tondan fazla da patlayıcı var. 2023’te uçuruyoruz, 2025’te 3 tane kara kuvvetlerine teslim edeceğiz.”

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.