enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“TEKNOFEST zihinsel bir devrim”

“TEKNOFEST zihinsel bir devrim”
26.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar TRT Haber’e açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “TEKNOFEST zihinsel bir devrim” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk TEKNOFEST 5’inci gün geride kaldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar TRT Haber’e konuk oldular. Festivali ve Türkiye’deki teknolojik gelişmeleri değerlendiler.

“Dost ve müttefik ülkelerle görüşüyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

4 senedir TEKNOFEST’i düzenliyoruz ama her seferinde farklı şekilde heyecanlanıyoruz. Festival tüm topluma yayıldı.

TEKNOFEST’in teknoloji yarışları ve paydaşları giderek artıyor. 14 yarışmayla festivale başladık. 36 farklı kategoride 200 bin öğrenci başvurdu. Onları geleceğin teknolojisine ve trendlere hazırlamaya çalışıyoruz.

Biz Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacaksak -ki bizim bütün hedefimiz bu- insana yatırım yapmalıyız. İşte TEKNOFEST böyle bir etkinlik.

Sayın Cumhurbaşkanımız, “eğer dünyada bir fikri olan, bir teknolojisi olan” bir genç varsa ve bu genç bunu dünyaya tanıtmak istiyorsak ilk aklına TEKNOFEST gelsin istiyorum dedi.

Biz bunu gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip bir ülkeyiz. İşte biz TEKNOFEST’i öyle bir global bir marka halne getirebiliriz ki dünyanın her yerinden gençler katılabilmek için canla başla mücadele edebilirler. Yabancı takımlar festivale katılmaya başladılar.

Türkiye’de roket yarışmasını Tuz Gölü’nde yapıyorsak bunun gibi teknolojik yarışmaları farklı ülkelerde düzenleyebiliriz. Dost ve müttefik ülkelerle görüşüyoruz. Azerbaycan’la önümüzdeki sene inşallah bu adımı atmak istiyoruz.,

TEKNOFEST ve benzeri yarışmalarla Türkiye’yi ve özelde İstanbul’u teknoloji girişimlerinin en önemli uğrak noktalarından biri haline getirebiliriz. Önümüzdeki seneden itibaren Azerbaycan ile başlamak üzere bu girişimleri artıracağız.

Aziz Sancar Hocamızın Türkiye ile hiçbir zaman bağlantısı kesilmedi. Hocamızla yakın irtibatta çalışıyoruz. Kendisine her türlü desteği veriyoruz. TEKNOFEST’te de kendisini ağırlamaktan gurur duyduk. Gençlerimizle bir araya getirdik. Hocamız TEKNOFEST’e farklı bir hava kattı. Kendisiyle çalışmaya devam etmek istiyoruz.

2019 yılının sonunda ilan edildiği şekilde, TOGG’un ilan ettiği şekilde inşallah 2022 yılının sonunda araçlar seri üretim bandından inmiş olacaklar.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

550 bin kişilik bir teveccüh gösterildi festivale 2018’de. Biz 100 bin kişi bekliyorduk 5 katı bir teveccüh oldu. İkinci yıl dünyanın en büyük açık hava festivali oldu. Binlerce on binlerece çocuk uçağa dokundu. Benim hikayemde de bu var. Tümüyle ülke insanımızın geliştirdiği helikopterler var. İlk yıl daha çok savunma sanayi ağırlıktaydı. Şu an neredeyse yüzde doksanı sivil alanlar. 111 ülkeden ve 81 ilimizden TEKNOFEST’e katılım var. İlk yıllarda bazı yarışmalar dünyada çok iyi seviyedeydi bazıları nispeten vasat düzeyli yarışmalardı.

Roket yarışmasındaki gençlerimizle konuştuğumuzda 2019’da ne olamk istiyorsunuz diye sorduğumuzda mütevazi cevaplar alıyorduk. Şu anda 2021 yılında çocuklar şunu diyorlar. Biz bir alanda iyi çalışırsak dünyanın en iyisini yapabiliriz diyorlar. Daha iddialı olduklarını görüyoruz.

Bizim dönemimizde ancak Avrupa yapar Batı yapar duygusu vardı. Şu anda öyle değil. Biz yaparız, başarırız inancı oluştu. TEKNOFEST bu anlamda zihinsel bir devrim. Bu tümüyle coşturarak, sevdirerek bir festivalle şekillendirilmiş bir devrim.

Bu festivali kurgularken savunma sanayi tüm dünyada da olduğu lokomotif oldu. Savunma sanayindeki başarıyı sivil alanlara yaymak istedik. Savunma sanayii tam bağımsızlığa giden yolda en önemli adım.

Biz yeterki insanımıza inanalım. Bütün engelleri ortadan kaldırıp gençlerimizin yol almasını ve uçmasını sağlamak istiyoruz.

Aziz Sancar Hocamınızın buraya gelmesi bizi çok mutlu etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.