enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM’de bu hafta hangi konular görüşülecek? İşte gündem başlıkları…

TBMM’de bu hafta hangi konular görüşülecek? İşte gündem başlıkları…
05.11.2024
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemi yeni haftada da yoğun olacak. Meclis Genel Kurulu’nda 9. Yargı Paketi ele alınacak. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise 4 bakanlığın bütçesi görüşülecek.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Haftalık çalışmasına bugün başlayacak Genel Kurulda, https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/Seal_of_the_Turkish_Parliament_%28T%C3%BCrkiye_B%C3%BCy%C3%BCk_Millet_Meclisi%29.svg/1200px-Seal_of_the_Turkish_Parliament_%28T%C3%BCrkiye_B%C3%BCy%C3%BCk_Millet_Meclisi%29.svg.pngkamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sürecek.

9. Yargı Paketine göre, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda soru sayısı 100’den 120’ye çıkarılacak.

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı’na çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılacak, ilan edilen kadro sayısının bir katı fazlası aday, mülakata çağrılacak.

Buluntu olması nedeniyle veya kanun hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan ve sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan yediemin otoparklarındaki araçların satış usulü yeniden belirlenecek.

Sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu, uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak.

Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan hakaret suçu bakımından şikayet süresi, her ne suretle olursa olsun fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren iki yılı geçemeyecek.

Arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanlar, yazılı sınava girmeden arabuluculuk siciline kayıt olabilecek. Uzlaştırmacı olmak için hukuk mezunu olma şartı getirilecek.

Bütçe gündemi

Plan ve Bütçe Komisyonu, 2025 yılı bütçesinin görüşmelerine devam edecek. Komisyonda, Gençlik ve Spor, Tarım ve Orman, Sanayi ve Teknoloji ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarının bütçeleri ele alınacak.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, basına kapalı toplantısında, “Devlet İstihbarat Hizmetleri ile Güvenlik ve İstihbari Nitelikteki Faaliyetlere İlişkin 2023 Yılı Raporu”nun görüşmeleri kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı yetkililerini dinleyecek.

Bugün ve çarşamba günü Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. (TBMM)

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.