enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM tarafından Cumhuriyet Meclisi’ne hibe edilen 3 araç, basın ve bilgisayar ekipmanlarının teslim töreni yapıldı

TBMM tarafından Cumhuriyet Meclisi’ne hibe edilen 3 araç, basın ve bilgisayar ekipmanlarının teslim töreni yapıldı
26.11.2023
A+
A-

Meclis Bahçesi’nde gerçekleştirilen törene, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Başbakan Yardımcısı ve Turizm Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri Elçilik çalışanları ve meclis personeli katıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Törende konuşan Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, demokrasi için yasama yürütme ve yargının birbirinden ayrı olmasının ne kadar kıymetli olduğunu herkesin bildiğini belirterek, KKTC’nin bu noktada demokrasi standartlarında dünyanın pek çok devletinin önünde olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, bu durumu güçlendirmek için yasama organının kurumsal kapasitesini arttırmak gerektiğini, Kalkınma İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Meclis Başkanı Töre’nin girişimleri sonucunda, önceki TBMM başkanı Şentop ve sonrasında Kurtulmuş’un ve eski ve yeni  Cumhurbaşkanı Yardımcılarının işbirliğiyle adım attıklarını anlattı.

TÜRK BAYRAĞICumhuriyet Meclis’inin çeşitli eksiklikleri olduğunu ancak bunları bütçe yetersizliği nedeniyle gideremediklerini söyleyen Meclis Başkanı Töre, TBMM ile imzaladıkları işbirliği anlaşması çerçevesinde bu eksiklikleri Ankara ziyaretlerinin birinde o dönemde TBMM Başkanı olan Mustafa Şentop’a ilettiklerini söyledi.

Töre, Şentop’un “ne katkımız olabilir” diye sorması üzerine eksikleri ilettiğini ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’den göndermenin daha zor olacağı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da işbirliğiyle Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin finansman desteğiyle 3 araç, bilgisayar ve basın ekipmanlarının tedarik edildiğini kaydetti.

“İyiki Türkiye var da bunları alıyor, ricalarımızı kırmıyor, olmasaydı ne olacaktı onu da düşünmek mecburiyetindeyiz” diyen Töre, önceki TBMM Başkanı Şentop’a ve o dönemin Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, şimdiki TBMM başkanı Numan Kurtulmuş’a ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ve  Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyziolu’na sağladıkları bu imkanlar için teşekkür etti.

Töre, bu imkanlarla Meclis’in daha güçlü hale geldiğini ifade ederek “inşallah 2024yılı içinde de yeni Meclis binamıza taşınmış olacağız” dedi.

Tüm dünyanın KKTC’ye adaletsiz davrandığını eşitliği tanımadığını hatırlatan Töre, “Tanımasın biz varız. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC’yi daha da köklü hale getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Lefkoşa Büyükelçisi araçların anahtarlarını ve ekipmanları Meclis Başkanı Töre’ye takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.