enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Şentop’tan Yunanistan’a ‘Batı Trakya’ tepkisi

TBMM Başkanı Şentop’tan Yunanistan’a ‘Batı Trakya’ tepkisi
23.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Meclis Başkanı Şentop, Yunanistan’ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınadı. Şentop, “Bu tür yaklaşımlar bugüne kadar başarısız oldu, bundan sonra da başarısız olmaya mahkumdur” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, İskeçe Türk Birliği’nin “Batı Trakya Müslüman Türk azınlığına kimlik biçme ve empoze etme politikasına son verilmelidir” başlıklı açıklamasını alıntıladı.

TBMM Başkanı Şentop, mesajında “Yunanistan’ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz; bu tür yaklaşımlar bugüne kadar başarısız oldu, bundan sonra da başarısız olmaya mahkumdur. Batı Trakya’daki Müslüman Türkler Yunanistan’ın kararıyla varlık kazanmış değildir” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Miçotakis’e kınama

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Yunanistan’daki Türk köyü Paşevik’e “Pomak köyü” ile Türk çocuklarına “Yunan çocukları” şeklindeki sözlerine tepki göstermişti.

Bakanlık açıklamasında, “BTTA Danışma Kurulu’nun bu açıklamasını destekliyor ve Yunanistan’ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki  AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Ne olmuştu?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Türk” kelimesini kasıtlı olarak kullanmamayı tercih etti. Türk köylerine “Pomak köyleri”, azınlık çocuklarına da “Yunan çocukları” dedi. Skandal sözleri büyük tepki çekti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.